Ciocanele crispy. Ingrediente:
- 8-10 ciocanele de pui;
- 3 catei de usturoi;
- ulei vegetal de floarea-soarelui;
- piper negru macinat, dupa gust;
- 200 mililitri de smantana fermentata;
- 100 mililitri de sos de soia;
- un ou mare/doua oua mici;
- 100 grame de pesmet;
- 70 grame de faina(cam jumate de pahar);
- boia de ardei dulce, dupa gust;
- 8-10 cubulete de unt (optional).
Ciocanele crispy. Mod de preparare:
- dezgheata ciocanelele(daca le-ai scos din congelator) si spala-le bine;
- indeparteaza pielea de pe ciocanele;
- desfa putin carnea de pe ambele partia ale osului;
- taie ciocanelele la incheieturi folosind o foarfeca sau un cutit;
- decojeste usturoiul si da-l prin presa;
- maseaza carnea pe ambele parti cu usturoiul maruntit;
- presara piper pe carne, dupa gust;
- muta ciocanelele de pe fund intr-un castron adanc;
- presara putin ulei vegetal peste ciocanele, apoi toarna si sosul de soia peste;
- amesteca bine ciocanelele in sos si lasa-le la marinat pentru o jumatate de ora;
- pana cand se marineaza carnea, bate intr-un alt castron oul cu smantana fermentata;
- in alt vas(farfurie) amesteca boiaua de ardei dulce cu pesmetul;
- inmoaie fiecare bucata de carne marinata in smantana si ou, apoi trece-o prin ingredientele uscate;
- poti adauga, daca doresti, cate un cubulet d eunt pe fiecare bucatica de carne;
- muta ciocanelele pe o tava tapetata cu hartie de copt umezita;
- baga tava in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius;
- coace ciocanalele circa 45-50 minute, pana prinde cursta necesara.
- preparatul se consuma in mod ideal la cina alaturi de salata preferata.
Spor si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci SNITELE de PUI. Alege aceasta reteta speciala