Cum sa prepari ciocanele crispy

Cum sa prepari ciocanele crispy

Te-ai intors de la serviciu si nu prea esti hotarat/a cu privire la ce sa pui pe masa la cina? Iti dam o mana de ajutor. Daca ai o punga cu cateva ciocanele prin congelator, reteta asta e pentru tine. Nu va veti opri prea usor din savurat; nici tu, nici cei dragi. Ia o foaie, un pix si noteaza.

Ciocanele crispy. Ingrediente:

- 8-10 ciocanele de pui;

- 3 catei de usturoi;

- ulei vegetal de floarea-soarelui;

- piper negru macinat, dupa gust;

- 200 mililitri de smantana fermentata;

- 100 mililitri de sos de soia;

- un ou mare/doua oua mici;

- 100 grame de pesmet;

- 70 grame de faina(cam jumate de pahar);

- boia de ardei dulce, dupa gust;

- 8-10 cubulete de unt (optional).

Ciocanele crispy. Mod de preparare:

- dezgheata ciocanelele(daca le-ai scos din congelator) si spala-le bine;

- indeparteaza pielea de pe ciocanele;

- desfa putin carnea de pe ambele partia ale osului;

- taie ciocanelele la incheieturi folosind o foarfeca sau un cutit;

- decojeste usturoiul si da-l prin presa;

- maseaza carnea pe ambele parti cu usturoiul maruntit;

- presara piper pe carne, dupa gust;

- muta ciocanelele de pe fund intr-un castron adanc;

- presara putin ulei vegetal peste ciocanele, apoi toarna si sosul de soia peste;

- amesteca bine ciocanelele in sos si lasa-le la marinat pentru o jumatate de ora;

- pana cand se marineaza carnea, bate intr-un alt castron oul cu smantana fermentata;

- in alt vas(farfurie) amesteca boiaua de ardei dulce cu pesmetul;

- inmoaie fiecare bucata de carne marinata in smantana si ou, apoi trece-o prin ingredientele uscate;

- poti adauga, daca doresti, cate un cubulet d eunt pe fiecare bucatica de carne;

- muta ciocanelele pe o tava tapetata cu hartie de copt umezita;

- baga tava in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius;

- coace ciocanalele circa 45-50 minute, pana prinde cursta necesara.

- preparatul se consuma in mod ideal la cina alaturi de salata preferata.

Spor si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci SNITELE de PUI. Alege aceasta reteta speciala

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta...
Kapana este unul dintre cele mai populare preparate de tip street food din Namibia. Vorbim despre un...
Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din...