Cum sa faci SNITELE de PUI. Alege aceasta reteta speciala

Cum sa faci SNITELE de PUI. Alege aceasta reteta speciala

Snitele de pui! Cu siguranta, cele mai multe gospodine au gatit aceste minunatii culinare. Nu stim, insa, cate au facut-o dupa aceasta reteta speciala! Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 4 bucati de piept de pui, fara os si fara piele;

- 250 grame de faina;

- 4 lingurite de sare;

- 4 lingurite de piper negru macinat;

- 3 linguri de ghimbir ras;

- 2 lingurite de cimbru macinat;

- o lingura de nucsoara macinata;

- 2 lingurite de salvie macinata;

- 2 linguri de paprika;

- o lingurita de piper cayenne;

- 4 oua;

- 8 linguri de apa;

- ulei vegetal, pentru prajit.

Ingrediente pentru sosul de miere si usturoi:

- 4 catei de usturoi pisati;

- 2 linguri de ulei de masline

- 350 grame de miere;

- 60 mililitri de sos de soia cu continut redus de sodiu;

- o lingurita de piper negru macinat.

Mod de preparare:

- taie pieptul de pui in mai multe fileuri si bate-le cu ciocanul pentru snitele.

- cerne faina si amestec-o, apoi, cu sarea, piperul negru macinat, ghimbirul, nucsoara, cimbrul, salvia, paprika si piperul cayenne.

- bate ouale si amesteca-le cu apa, pana la omogenizare.

- condimenteaza fileurile cu sare si piper si da carnea prin faina amestecata cu condimente.

- baga snitelele prin ouale batute si da-le, iar, prin amestecul de faina si condimente.

- incinge intr-o tigaie o cantitate suficienta de ulei vegetal.

- cand uleiul e gata, prajeste snitelele, avand grija sa nu se rumeneasca prea repede.

- redu flacara la foc mediu-mic si rumeneste snitelele pentru 5 minute pe fiecare parte, pana devin maro-aurii si crocante.

- scoate snitelele pe un platou pregatit cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de ulei.

- lasa-le cateva minute, inainte de a le da prin sosul de miere si usturoi.

Mod de preparare sos de miere si usturoi:

- adauga 2 linguri de ulei de masline si usturoiul tocat intr-o tigaie.

- soteaza la foc mediu pana se inmoaie usturoiul, fara a-l lasa sa se rumeneasca sau sa se arda prea tare.

- adauga mierea, sosul de soia si piperul negru macinat.

- tine amestecul pe aragaz la foc mic, 5-10 minute.

- ia sosul de pe foc si lasa-l cateva minute sa se raceasca.

- serveste snitele calde cu acest sos. De asemenea, poti adauga o garnitura de taitei sau de orez.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta, untura poate fi inlocuita cu ulei, iar in loc de carne de vita la...
Ca orice tip de snitel obtinut din carne de vita sau porc, pentru ca acest preparat la...
Snitelul de caprioara este o reteta la minut si se prepara la fel ca si celelate tipuri...