Ingrediente:
- 4 bucati de piept de pui, fara os si fara piele;
- 250 grame de faina;
- 4 lingurite de sare;
- 4 lingurite de piper negru macinat;
- 3 linguri de ghimbir ras;
- 2 lingurite de cimbru macinat;
- o lingura de nucsoara macinata;
- 2 lingurite de salvie macinata;
- 2 linguri de paprika;
- o lingurita de piper cayenne;
- 4 oua;
- 8 linguri de apa;
- ulei vegetal, pentru prajit.
Ingrediente pentru sosul de miere si usturoi:
- 4 catei de usturoi pisati;
- 2 linguri de ulei de masline
- 350 grame de miere;
- 60 mililitri de sos de soia cu continut redus de sodiu;
- o lingurita de piper negru macinat.
Mod de preparare:
- taie pieptul de pui in mai multe fileuri si bate-le cu ciocanul pentru snitele.
- cerne faina si amestec-o, apoi, cu sarea, piperul negru macinat, ghimbirul, nucsoara, cimbrul, salvia, paprika si piperul cayenne.
- bate ouale si amesteca-le cu apa, pana la omogenizare.
- condimenteaza fileurile cu sare si piper si da carnea prin faina amestecata cu condimente.
- baga snitelele prin ouale batute si da-le, iar, prin amestecul de faina si condimente.
- incinge intr-o tigaie o cantitate suficienta de ulei vegetal.
- cand uleiul e gata, prajeste snitelele, avand grija sa nu se rumeneasca prea repede.
- redu flacara la foc mediu-mic si rumeneste snitelele pentru 5 minute pe fiecare parte, pana devin maro-aurii si crocante.
- scoate snitelele pe un platou pregatit cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de ulei.
- lasa-le cateva minute, inainte de a le da prin sosul de miere si usturoi.
Mod de preparare sos de miere si usturoi:
- adauga 2 linguri de ulei de masline si usturoiul tocat intr-o tigaie.
- soteaza la foc mediu pana se inmoaie usturoiul, fara a-l lasa sa se rumeneasca sau sa se arda prea tare.
- adauga mierea, sosul de soia si piperul negru macinat.
- tine amestecul pe aragaz la foc mic, 5-10 minute.
- ia sosul de pe foc si lasa-l cateva minute sa se raceasca.
- serveste snitele calde cu acest sos. De asemenea, poti adauga o garnitura de taitei sau de orez.
Pofta buna!