Ingrediente:
- 1,5 kg de cotlete de porc fara os, feliate la 1,5 cm grosime;
- o para curatata, fara samburi si taiata pe lungime in 8 felii;
- 150ml de vin alb;
- o bucata de ghimbir lunga de 3 cm, curatata si taiata julien;
- 2 lingurite de amidon de porumb amestecat cu 2 lingurite de apa;
- 4 fire de ceapa verde tocata marunt;
- 230 ml de zeama de supa de pui;
- 2 linguri de zahar;
- 3 linguri de otet de vin;
2 lingurite de ulei de rapita;
- piper, dupa gust;
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- condimenteaza carnea de porc cu sare si piper.
- incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, la foc mediu.
- gateste carnea timp de 3 minute pe fiecare parte, pana se patrunde.
- scoate carnea pe o farfurie si tine-o calda.
- scurge grasimea din tigaie, pune otetul si zaharul si amesteca pana cand zaharul se dizolva. Lasa-le pe foc mediu pana cand siropul capata culoare inchisa. Dureaza cam 20 secunde.
- adauga vinul si lasa-le sa fiarba la foc mic, in timp ce amesteci;
- adauga zeama de supa, perele si ghimbirul. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.
- adauga ceapa verde si mai lasa pe foc inca 2 minute pana cand perele sunt deja moi.
- adauga amestecul cu amidon si amesteca pana gand sosul se ingroasa.
- da focul la mic si pune in tigaie peste sos carnea de porc. Amesteca cat sa acoperi bine carnea cu sosul.
Serveste cotletele cat sunt calde.
Pofta buna!