Cum sa prepari COTLETE de PORC cu PERE

Cum sa prepari COTLETE de PORC cu PERE

Orice gospodina stie sa prepare cotlete de porc. Nu stim, insa, cate se pricep sa le prepare in combinatie cu...pere. Nu, nu glumim! Aceasta reteta exista si daca te hotarasti sa o pregatesti iti garantam un gust minunat si special. Pe scurt, ai in fata o delicatesa!

Ingrediente:

- 1,5 kg de cotlete de porc fara os, feliate la 1,5 cm grosime;

- o para curatata, fara samburi si taiata pe lungime in 8 felii;

- 150ml de vin alb;

- o bucata de ghimbir lunga de 3 cm, curatata si taiata julien;

- 2 lingurite de amidon de porumb amestecat cu 2 lingurite de apa;

- 4 fire de ceapa verde tocata marunt;

- 230 ml de zeama de supa de pui;

- 2 linguri de zahar;

- 3 linguri de otet de vin;

2 lingurite de ulei de rapita;

- piper, dupa gust;

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- condimenteaza carnea de porc cu sare si piper.

- incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, la foc mediu.

- gateste carnea timp de 3 minute pe fiecare parte, pana se patrunde.

- scoate carnea pe o farfurie si tine-o calda.

- scurge grasimea din tigaie, pune otetul si zaharul si amesteca pana cand zaharul se dizolva. Lasa-le pe foc mediu pana cand siropul capata culoare inchisa. Dureaza cam 20 secunde.

- adauga vinul si lasa-le sa fiarba la foc mic, in timp ce amesteci;

- adauga zeama de supa, perele si ghimbirul. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.

- adauga ceapa verde si mai lasa pe foc inca 2 minute pana cand perele sunt deja moi.

- adauga amestecul cu amidon si amesteca pana gand sosul se ingroasa.

- da focul la mic si pune in tigaie peste sos carnea de porc. Amesteca cat sa acoperi bine carnea cu sosul.

Serveste cotletele cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos. Daca iti place sa combini...
O reteta usor de preparat, dar gustoasa sunt paneurile obtinute din cotlete de porc. Totusi nu incercati...
Pentru a obtine o friptura suculenta si aromata, pregatiti cotletele cu cateva ore inainte de a incinge...