Intr-un alt articol(apasa aici pentru a-l citi), iti prezentam trucuri numai bune pentru activitatea ta din bucatarie. Am mai descoperit cateva, pe care vrem sa ti le impartasim
1. Legume mai crocante. Pune legumele in apa rece, inainte de a le gati. Ai grija sa fie si o jumatate de cartof in apa respectiva.
2. Ceapa in congelator. Introdu ceapa in congelator cu 10 minute inainte de a o curata. Efectul? Nu vei mai lacrima, deoarece alinaza nu va mai avea un efect puternic. Sfatul este util mai ales pentru radacinoase( morcovi, telina, etc) care au o textura mai dura.
3. Inlocuirea oualor din desert. Cand pregatesti ceva dulce, ai putea inlocui ouale cu o jumatate de banana. Rezultatul va fi uimitor.
4. Metoda impotriva acririi vinului. Cand simti ca vinul incepe sa isi modifice gustul, sa dea spre acru, adauga cateva stafide in recipientul in care vinul se afla.
5. Cum sa cresti durata de viata a branzei? Simplu. Inveleste-o in hartie si va rezista mult si bine, iar calitatea nu va fi afectata.
6. Se intareste sarea? Poti opri fenomenul, adaugand cateva boabe de orez in solnita.