Sfaturi importante pentru gospodine:
- mancarea nu trebuie sa mai dea in foc! E simplu sa eviti aceasta neplacere. Unge marginea oalei cu unt si mancarea nu va mai da in foc. Merge mai ales pentru preaprate pe baza de cartofi, paste sau orez;
- mancare lipita? E suficient sa cureti bine de tot vasul in care gatesti;
- snitele tari si inestetice? Snitelele devin pufoase, daca adaugi in compozitie o lingurita de praf de copt;
- rumenirea adecvata a carnii. Pentru a obitne o carne bine rumenita, nu pune niciodata sare inainte de prajire. Sarea se adauga cand carnea e pe jumatate gatita. Nu uita, de asemenea, sa verifici temperatura uleiului inainte de a praji.
- se lipesc pastele? Pentru a impiedica arderea pastelor, adauga in apa de fiert putin otet. Metoda se aplica si in cazul orezului;
- orezul e fad? Orezul are un gust catifelat, daca adaugi in apa de fierbere o lingurita de zeama de lamaie!
Citeste si: Cum sa fii mai eficient in bucatarie. Aplica aceste 25 trucuri