Cum sa folosesti tigaia din ceramica! Evita pericolele

Cum sa folosesti tigaia din ceramica! Evita pericolele

Tigaile de ceramica sunt la mare cautare, in ultima perioada, printre gospodine. E demonstrat ca sunt cele mai sanatoase vase de gatit. Totusi, o folosire inadecvata, transforma tigaia din ceramica intr-un adevarat pericol.

Singura regula de care trebuie sa tii cont cand vine vorba de tigaia de ceramica este regula atentiei la folosire. Ai grija sa nu ciobesti vasul! Daca se intampla, din acel moment te sfatuim sa nu mai folosesti respectiva tigaie.

De ce periculoasa o tigaie din ceramica ciobita? Substante nocive pot ajunge in corp. Cele mai multe tigai de ceramica au doar invelisul din acest material. Pe interior, sunt facute din plumb, aluminiu sau cadmiu, care, conform specialistilor, ofera tigaii mai multa rezistenta. Din pacate, cand aceste metale se deterioreaza, ajung in alimente si apoi in organism. Se stie cat de nociv e plumbul, putand provoca dureri de stomac si chiar infertilitate!

Sfaturi:

- nu pune tigaia de ceramica pe foc fara grasime. Daca tigaia nu are ulei(untura) se va arde si se va deteriora relativ rapid.

- nu lasa ustensile din metal intr-o tigaie din ceramica.

- nu taia alimentele direct in tigaie.

- pune tigaia la inmuiat, inainte de a o curata si ai grija ca buretele sa nu zgarie.

- curata o tigaie patata, incalzind putin otet in interioul ei, pe care il vei lasa sa actioneze, 4-5 minute. Apoi, spala tigaia cu un burete.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puricii sunt mereu o amenintare pentru gospodaria ta, mai ales in sezonul cald si cu un plus...
Orice gospodina din Romania are in dotare la bucatarie macar o tigaie! Daca si tu te afli...