Biscuiti pe tigaie. Ingrediente:
- 4 oua;
- un praf de sare;
- 100 grame de zahar tos;
- un pachetel de zahar vanilat;
- 150 grame de smantana fermentata;
- 5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui (plus ulei pentru prajit);
- circa 500 grame de faina;
- 2 lingurite de praf de copt.
Biscuiti pe tigaie. Mod de preparare:
- intr-un castron adanc, bate cu un tel ouale, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat.
- incorporeaza smantana fermentata si uleiul vegetal.
- cerne faina cu circa 20 minute inainte de a te apuca de reteta.
- adauga faina cernuta si praful de copt.
- amesteca mai intai cu o spatula, apoi framanta aluatul cu mana. Vei obtine o bila omogena si nelipicioasa.
- transfera aluatul pe suprafata de lucru(masa/blat) presarata cu faina.
- da bine prin faina aluatul si apoi intinde-l cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda cu o grosime de circa 0,7 cm.
- decupeaza cercuri din foaie, folosind un inel mic de patiserie sau gura unui pahar.
- incinge uleiul vegetal in tigaie.
- prajeste cerculetele obtinute pe ambele parti, la foc mediu.
- scoate biscuitii bine rumeniti pe un platou tapetat cu prosoape de hartie.
- presara biscuitii cu zahar pudra.
- consuma biscuitii alaturi de o bautura calda(ceai sau lapte).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci biscuiti de masa