Peste la tigaie. Ingrediente:
- 2 cepe mari;
- 5/6 catei de usturoi;
- 2 rosii;
- un ardei dulce mare;
- 800 grame de peste;
- o lingurita de condiment uscat pentru peste;
- o lingurita de amestec de chimen si rozmarin uscat;
- sare, dupa gust;
- un praf de zahar;
- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 60-70 grame de unt.
Peste la tigaie. Mod de preparare:
- taie ceapa in forma de jumatati de rondele;
- imprastie ceapa pe fundul unei tigai uscate(sa fie suficient de adanca);
- adauga usturoiul taiat marunt peste ceapa;
- taie rosiile in forma de rondele si adauga-le peste;
- presara putin zahar peste rosii;
- adauga si ardeii taiati in forma de fasii;
- presara un praf de sare peste ardei;
- sareaza pestele dupa cum doresti;
- pune pestele peste patul de legume;
- presara pestele cu piper negru macinat si condimente dupa gust;
- stropeste pestele cu un pic de ulei vegetal si adauga untul taiat in forma de cubulete;
- toarna apa in tigaie;
- pune tigaia la foc mic si acoper-o cu un capac;
- lasa pestele sa se pregateasca pe patul de legume o jumatate de ora;
- opreste focul si lasa pestele sa se odihneasca circa 10 minute;
- consuma pestele alaturi de garnitura preferata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa gatesti peste congelat