Motive pentru care casa ta scoate sunete ciudate pe timp de noapte:
Lemnul, metalul si betonul isi modifica forma pe baza schimbarilor de temperatura. Temperatura din casa ta se schimba radical peste noapte. Nivelurile de umiditate se schimba, iar lemnul, metalul si betonul reactioneaza la aceasta schimbare prin modificare de forma. De exemplu, daca o suprafata de lemn este pozitionata intr-o zona insorita in timpul zilei, noaptea se va raci si e firesc sa fie afectata. Noaptea se va strange, practic, astfel scotand sunetele neobisnuite care te trezesc brusc.
Conductele de apa ar putea avea nevoie de reparatii. Tevile scot diverse sunete mai mereu. Ziua nu le dai atentie, insa noaptea, cand linistea ar trebui sa fie deplina, aceste fluieraturi, lovituri infundate si chiar scartaieli ies in evidenta. Este posibil sa ai probleme cu debitul de apa sau cu scurgerea. De asemenea, e posibil ca tevile sa piarda apa.
O casa noua face zgomote in timp ce se stabilizeaza. Zgomotele dintr-o casa noua sunt firesti. Toate materialele abia folosite inca se usuca, stabilizandu-si forma. Practic, toate aceste zgomote sunt doar reactia cladirii la schimbarile de temperatura.
Suruburile slabite din podea. Daca scara scartaie chiar si cand trece pisica peste ea, fa-i o verificare. Cel mai probabil, suruburile de prindere sunt slabite. Strange-le si adauga altele, eventual. Astfel, lemnul nu va mai scartai si nu-ti va mai strica somnul!
Soareci. Aceste mici rozatoare se reproduc rapid, iar unul dintre locurile preferate este peretele casei tale! Daca ai observat gauri mici pe plinte sau in colturi, atunci cel mai probabil ai soricei in casa. Acestia ies noaptea in cautare de hrana si provoaca zgomote nedorite! Trebuie, asadar, sa scapi de ei. Incearca mai intai capcane clasice pe baza de mancare. Daca nu functioneaza pe deplin, foloseste otrava. Ai mare grija ca animalele de companie si copiii sa nu ajunga la aceasta otrava!
Jgheaburile de acoperis sunt folosite de daunatori pentru a intra in casa ta. Daunatorii precum soarecii pot bloca jgheaburile si astfel te poti trezi cu o parte a curtiii inundata. Mai mult, soarecii pot folosi jgheaburile ca ascunzatoare, pana in momentul in care vor putea intra in casa ta prin pod. Mormanul de frunze de pe jgheaburi este ideal pentru daunatori. Tot ce trebuie sa faci este sa mentii burlanele curate!
Tocmai ai vizionat un film de groaza si iti imaginezi scenarii. Potrivit psihologilor, creierul uman e incarcat de teama, dupa un film horror. Practic, intregul organism se comporta ca si cum o amenintare invizibila este iminenta! Focalizarea mentala se accentueaza, adrenalina creste si inima incepe sa bata tare si repede. In aceasta situatie, cand anxietatea atinge cote alarmante, e bine sa constientizezi momentul, sa te intrebi daca teama ta este fondata. Spre exemplu, te gandesti ca un criminal ar putea sa intre casa! Gandeste-te bine! Oare chiar ar putea?! De ce sa o faca tocmai dupa ce ai vazut un film cu scene dure?! Probabilitatea este spre 0. E clar ca mintea iti joaca feste. Daca nu poti sa te calmezi, ar fi mai bine sa nu mai urmaresti astfel de filme inainte de ora de culcare!
Citeste si: Scapa de ANXIETATE si de DURERI de CAP. Consuma aceasta LIMONADA