Fructele de macese sunt renumite pentru continutul ridicat in vitamina C naturala: minim 200 mg %.
Ingrediente: fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, care sunt bogate in vitamina C; mai contin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.
Efect: Tonic-vitaminizant, vasoprotector, hepatoprotector, diuretic, antioxidant.
Intrebuintari principale: avitaminoza, inapetenta, sursa de vitamina C.
Alte intrebuintari: prevenirea racelii si gripei; oboseala; convalescenta; tulburari de circulatie periferica; litiaza renala; sechele de hepatita.
Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare: se prepara infuzie din 1 lingurita la o cana cu apa clocotita.
Intrebuintare: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare: cutie a 50 g.
Producator: Fares