Cum sa-i faci fata unui adolescent rebel

Cum sa-i faci fata unui adolescent rebel

Adolescenta este o etapa critica, ce marcheaza trecerea de la copilarie la viata de adult si care se caracterizeaza printr-o serie de schimbari hormonale, presiuni din partea colegilor, prietenilor, mas-media si alte presiuni externe.

Adolescentii trec print-o perioada in care se afla intr-o continua cautare de identitate proprie si de independenta din partea parintilor, in toate aspectele vietii lor, dorind mereu sa fie tratati ca niste adulti. De aceea au nevoie de multa intelegere din partea parintilor ai a celor din jur.

Iata cum puteti face fata unui adolescent rebel:

Oferiti-i iubire, iertare si sustinere neconditionata, atunci cand trece printr-o dezamagire, deoarece adolescentii au nevoie sa li se spuna ca atunci cand fac greseli trebuie sa contientizeze acest lucru si sa faca tot posibilul pentru a nu le repeta.

Parintii si prietenii trebuie sa ii asigure pe acestia ca ii vor iubi, in orice imprejurare si ca e in regula sa faca greseli, atata timp cat invata ceva din ele.

Asigurati-va ca aveti o buna comunicare. Parintii adolescentilor trebuie sa comunice in mod constant cu acestia si sa nu-i lase sa se inchida in sine, oferindu-le sprijinul neconditionat si un umar pe care sa planga intotdeauna cand au nevoie. Daca aveti un adolescent in casa, incercati sa nu ii tineti prea multa morala si sa nu-l faceti sa se simta incompetent sau nepotrivit, in schimbi vorbiti cu el ca si un prieten. Cu totii facem greseli. Adolescentii trebuie sa fie asigurati ca nu ii tratati ca pe niste copii si nu incercati sa-i controlati.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Principalii factori ce reduc sansele de a ramane insarcinata sunt bine cunoscuti: nasterea anterioara, alaptarea, folosirea pastilelor...
Fumatul in randul adolescentilor a devenit una dintre marile probleme ale societatii noastre, aceasta situatie generand probleme...