Cum poti evita mancarurile ce cauzeaza pancreatita?

Cum poti evita mancarurile ce cauzeaza pancreatita?

Pancreatita se datoreaza in mare parte dietei alimentara si exista mancaruri specifice care contribuie in mare masura la crizele pancreatice.

Cel mai bun mod prin care puteti tine sub control atat pancreatita cronica cat si cea acuta este prin dieta.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1

Evitati mancarurile bogate in grasimi. Una dintre cauzele pancreatitei este nivelul crescut de trigliceride (grasimi) in sange. O dieta bogata in grasimi poate cauza crize de pancreatita, asadar este indicat sa evitati carnea, produsele lactate si mancarurile prajite si sa optati pentru carbohidrati, leguminoase si peste.

2

Evitati consumul de alcool, deoarece acesta reprezinta principala cauza a aparitiei pancreatitei, mai ales in randul barbatilor.

3

Evitati consumul de mancaruri procesate, mai ales a a celora care contin uleiuri partial hidrogenate. Atomii sau moleculele de radicali liberi dauneaza organismului. Cantitatea de radicali liberi din mancare creste odata cu procesarea mai indelungata a acesteia. Mancarurile care contin uleiuri partial hidrogenate contribuie si mai mult la cresterea cantitatii de radicali liberi. Organismul poate lupta cu acestia cu ajutorul antioxidantilor.  Acestia sunt mici nutrienti, care elimina radicalii liberi din corp si sunt extrem de importanti pentru organism. Cu cat mancarurile sunt procesate si gatite mai mult, cu atat au mai putini nutrienti (inclusiv antioxidanti).

Asadar este indicat sa consumati mancaruri proaspete.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Triferment si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Pancreatita cronica,...
Respiratia urat mirositoare a cainelui dumneavoastra este greu de suportat, oricat de mult l-ati iubi. Insa, puteti...
Unele persoane vomita atunci cand exagereaza cu consumul de alcool. E o reactie fireasca a organismului. Un...