Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea cu frisca.
Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea cu frisca.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie,
350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ),
2 linguri de esenta de cafea.
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele in care adaugam doua linguri de esenta de cafea, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece.
Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie.
Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.
Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa.
Se da la gheata cel putin doua ore. Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat.
Facultativ: In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.