Reteta: Bavarez de ciocolata cu frisca

Reteta: Bavarez de ciocolata cu frisca

Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori cacao, dupa preferinta.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie,
350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ),
100 grame ciocolata sau 50 grame cacao.

Mod de preparare:

1

Se inmoaie ciocolata sau cacao cu doua linguri de apa pe marginea masinii.

2

Se amesteca cate putin cu lapte. Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece.

3

Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana Incepe compozitia sa fiarba.

4

Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.

Pagina 1/2
Etichete: bavarez, ciocolata, frisca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca. Ingrediente: coaja...
Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea...
O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca. Ingrediente: 1/2 litru lapte, 6...