Ingrediente:
-2 linguri unt
-1/2 pahar zahar
-1 lingura scortisoara
-1 mar(feliat)
-struguri(optional)
-1 pachet drojdie uscata
-3/4 pahare apa
-1/4 pahar zahar
-1 lingurita sare
-1 ou
-1/4 pahar grasime/margarina pentru fragezirea aluatului
-1-1/4 pahare faina
Mod prepare reteta chec cu mere
Scoate untul din frigider si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei.
Topeste doua linguri de unt intr-o tava pentru copt.
Amesteca 1/2 pahar de zahar si o lingura de scortisoara intr-un bol mic.
Presara mixtura de zahar si scortisoara in tava.
Taie un mar in felii subtiri si aranjeaza-le pe rand in amestecul de zahar cu scortisoara si unt.
Presara cativa struguri deasupra feliilor de mar pentru un plus de savoare.
Amesteca un pachet de drojdie uscata si 3/4 pahar de apa intr-un bol mare.
Adauga 1/4 pahar de zahar, 1 lingurita de sare si 1 pahar de faina.
Bate timp de doua minute amestecul dupa care adauga 1 ou, 1/4 pahar de grasime/margarina pentru fragezirea aluatului si 1-1/4 pahare de faina si bate iarasi pana cand amestecul se omogenizeaza.
Toarna aluatul peste feliile de mar si struguri. Acopera tava si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald pana cand isi dubleaza volumul(in jur de 50-60 minute).
Incalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Tine compozitia la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana se rumeneste.
Scoate checul din tava rasturnandu-l cu susul in jos pe o farfurie plata.
Acum, bucura-te de acest chec delicios!