Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca vrei sa inlocuiesti clasica crema de vanilie cu una mai consistenta, incearca crema de vanilie cu spuma de albus.
Daca vrei sa inlocuiesti clasica crema de vanilie cu una mai consistenta, incearca crema de vanilie cu spuma de albus.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina,
4 albusuri.
Mod de preparare:
Se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit.
Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele.
Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn.
Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund. Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca catva timp crema cu o furculita.
Cand este gata, se ia de la foc si cat este inca fierbinte, se adauga patru albusuri batute spuma.
Se amesteca repede si se lasa sa se racoreasca inainte de a fi folosita.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.