Iata cum poate fi consumat acesta:
Alegerea unui fruct perfect
- Fiti atenti la textura cojii fructului pasiunii. Fructele coapte au coaja putin stafidita si o culoare violet inchis. Cu cat exteriorul este mai moale, cu atat interiorul e mai copt.
- Scuturati fructele, pentru a vedea daca au destul lichid si destule seminte in interior. Comparati fructele, pentru a vedea cat sunt de pline fiecare.
- Mirositi fructul pasiunii. Daca coaja are un puternic miros tropical, atunci pulpa va fi aromata si delicioasa. Daca coaja nu miroase deloc, interiorul nu va avea niciun gust.
Spalarea si sectionarea fructelor
- Spalati fructele, pentru a indeparta bacteriile si chimicalele daunatoare.
- Taiati fructul pasiunii in doua, pe o tabla speciala, cu ajutorul unui cutit zimtat.
- Consumati doar pulpa portocalie si evitati coaja alba deoarece aceasta este amara.
Sub ce forma poate fi consumat fructul pasiunii
- Faceti suc din fructul pasiunii.
- Faceti cocktailuri margarita sau martini cu fructul pasiunii.
- Faceti gem din fructul pasiunii.
- Adaugati fructul pasiunii in iaurt.