Iata cum puteti face acest lucru:
Ingrediente
• 4 mere de marime medie
• 4 linguri de zahar
• 2 linguri de faina
• 1 lingurita de scortisoara macinata
• Zeama de lamaie
• Aluat rece de placinta, intins la o grosime de aproximativ 0,3 cm.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180ºC.
Spalati merele cu apa rece, stergeti-le bine cu un prosop de hartie si puneti-le pe tocator.
Taiati si indepartati partea de sus a merelor si scoateti cotoarele, cu ajutorul unui cutit ascutit, avand grija sa nu gauriti partea de jos.
Cu ajutorul unei lingurite, scoateti cu grija pulpa marului, pana cand obtineti o crusta din mar. Pastrati pulpa intr-un bol mic, pentru umplutura.
Curatati si maruntiti fin „capacele” merelor si puneti-le peste pulpa din bol.
Amestecati zaharul, faina si praful de scortisoara cu pulpa de mar, pana obtineti o pasta omogena.
Puneti compozitia inapoi in mere, umplandu-le in proportie de ¾, pentru ca aceasta sa nu dea pe dinafara in timpul coacerii.
Cu ajutorul unui cutit ascutit sau a unui pahar, decupati cercuri din aluat de placinta, pe post de capac pentru mere.
Puneti capacele de aluat peste mere si ciupiti marginile, pentru a le sigila, la fel cum procedati cu o placinta obisnuita. Cu ajutorul unei furculite, faceti niste gauri, prin care sa iasa aburul, in timpul coacerii.
Puneti hartie de copt pe o tava si apoi asezati cu grija merele pe ea.
Coaceti placintele timp de 30-40 de minute sau pana cand merele devin moi si crusta de aluat capata o culoare auriu-aramie.
Scoateti placintele din cuptor si lasati-le sa se raceasca timp de 10 minute.
Serviti-le cu zahar pudra si cu praf de scortisoara deasupra.
Pofta buna!