Cum sa faci dulceata de cirese dulci. Ingrediente:
- 2 kg cirese;
- 1, 5 kg zahar;
- un pahar apa;
- sucul de la o jumatate de lamaie.
Cum sa faci dulceata de cirese dulci. Mod de preparare:
- spala ciresele sub jet de apa;
- indeparteaza coditele si samburii cireselor;
- prepara siropul. Pune zaharul intr-un vas cu apa, apoi adu siropul la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa fie complet dizolvat!
- adauga ciresele in siropul pe care tocmai l-ai facut;
- amesteca bine;
- fierbe amestecul la foc mare, pana cand siropul incepe sa se ingroase. Pentru cantitatea noastra de cirese, va fi nevoie sa fierbi amestecul la foc mare cam jumatate de ora;
- indeparteaza spuma care apare in timpul fierberii, cu o lingura de lemn;
- adauga, la final, sucul de lamaie;
- toarna dulceata usor racita in borcane curate cu inchidere ermetica;
- muta borcanele intr-un loc racoros si intunecat(camara, beci, pivnita).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Dulceata de cirese albe