Marmelada de mere

Marmelada de mere

Pentru marmelada de mere se aleg fructe tari si sanatoase, care nu sunt fainoase.

Ingrediente:

- mere,
- 600 g zahar la kilogramul de mere

Mod de preparare:

1

Merele curatate se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi.

2

Se pun la fiert cu apa cat sa le cuprinda, intr-o cratita acoperita. Nu se amesteca.

3

Cand sunt moi, se trec prin sita si se pun din nou la fiert, adaugand zaharul. Se leaga bine.

4

Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata.

5

Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot.

6

Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca in gura cuptorului si cat sunt calde inca, se toarna marmelada in ele.

7

Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament.

Marmelada se pastreaza ca si celelalte conserve din fructe in spatii uscate si racoroase si se consuma de regula in anotimpul rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Din categoria dulciurilor preparate in casa face parte si rulada umpluta cu mere si marmelada. Ingrediente: 150...
Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...