Prajitura cu marmelada, fara ou

Prajitura cu marmelada, fara ou

In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in prajituri de casa simple si delicioase.

In acest sens, poti prepara o prajitura cu marmelada, fara ou.

Ingrediente:

500 grame marmelada,
2 linguri de lapte sau apa,
2 linguri de ulei,
200 grame faina,
2 lingurite rase de bicarbonat,
2 linguri de rom,
vanilie,
150 grame nuci,
2 linguri de fructe din dulceata (facultativ),
ulei pentru uns forma.

Mod de preparare:

1

Se freaca marmelada cu laptele (sau cu apa) pana se face ca o crema.

2

Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul proaspat cernut, vanilie si rom dupa gust.

3

Cand pasta este bine amestecata se adauga nucile taiate in lung, precum si o lingura, doua de fructe zaharisite (sau din dulceata) taiate marunt si puse  mai intai la macerat cu putin rom.

4

Se unge o forma de tabla, dreptunghiulara, cu unt sau cu ulei, se presara faina si se toarna compozitia.

5

Se coace la foc potrivit (mai  mult slab) cam o ora.

6

Se incearca cu un pai (este gata cand nu se lipeste miezul) si catre sfarsit daca este nevoie se acopera cu o hartie.

Mod de servire:

Cand este coapta, se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot, de preferinta a doua zi, se taie felii.

Etichete: prajitura, marmelada, nuci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...
Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe baza de mere si crema de vanilie. Este...
Prajitura Semiluna - un desert delicios de care gospodinele mai in varsta nu numai ca au auzit,...