Reteta: Cornete cu frisca

Reteta: Cornete cu frisca

Cornetele cu frisca se pot acoperi cu glazura de ciocolata, dar, lasate simple, fara umplutura ele se pastreaza mai multe zile.

Ingrediente:

3 oua,
zahar cat cantaresc ouale,
100 grame faina,
50 grame migdale;
frisca batuta cu zahar.

Glazura de ciocolata:
150 grame zahar,
1/2 pahar apa,
2 linguri cacao,
o lingurita fecula.

Mod de preparare:

1

Se freaca ouale inregi cu greutatea lor de zahar, pana se face o crema.

2

Se adauga faina si migdalele macinate si cernute. Se unge tava bine cu unt si se pun cu lingurita din compozitie, mici ronduri de 7-8 cm diametru, netezindu-le cu dosul linguritei, ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri.

3

Se pun la copt, la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc se scot cu cutitul fierbinti si se intorc in forma de cornet.

4

Se lucreaza repede ca sa nu aiba timp sa se raceasca. Ca sa nu ne frigem este bine sa avem degetele usor unse cu unt.

5

Pe masura ce sunt gata cornetele se introduc in cornete de tabla in care se lasa sa se raceasca ca sa-si pastreze forma.

6

Dupa ce s-au racorit se imbraca pe dinafara cu cuvertura de ciocolata iar inauntru se umplu cu frisca batuta cu zahar.

Glazura de ciocolata:

- Se face un sirop potrivit de legat din zahar si apa.

- Se freaca doua linguri de cacao si o lingurita de fecula cu putina apa rece pana se desfac toti cocolosii.

- Se toarna cate putin sirop, amestecand continuu si se pune pe masina sa dea cateva clocote, pana incepe sosul sa se ingroase.

Etichete: cornete, ciocolata, sirop

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sarbatoare! Suntem de altfel convinsi ca nu vei...
Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi...
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...