Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Inghetata de caise preparata in casa are un continut proteic mai ridicat datorita cremei de ou.
Inghetata de caise preparata in casa are un continut proteic mai ridicat datorita cremei de ou.
Ingrediente:
- ¾ litri lapte,
- 6 galbenusuri,
- 300 grame zahar,
- 500 grame caise coapte.
Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia.
Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora. Se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu.
Se strecoara printr-o sita deasa. Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit, amestecand pana se ingroasa, astfel incat scotand lingura, pe ea sa ramana un strat subtire de crema.
Dupa ce s-a racorit se adauga caisele bine coapte, trecute prin sita. Se toarna in forma si se ingheata.
Aceasta inghetata poate fi preparata si in afara sezonului estival cu fructe din compot.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.