Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca papanasii prajiti nu sunt indicati pentru cei care sufera de bila, papanasii fierti sunt mult mai usor de digerat.
Daca papanasii prajiti nu sunt indicati pentru cei care sufera de bila, papanasii fierti sunt mult mai usor de digerat.
Ingrediente:
- 250 graame branza de vaca,
- 2 oua,
- 3 linguri de gris,
- sare,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
Se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si sarea.
Se amesteca bine pana se obtine o compozitie potrivit de tare.
Se ia cu lingura din ea, se fac cu mana inmuiata in faina mici galuste rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare o adancitura la mijloc.
Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare.
Cand apa da in clocot, se pun papanasii si se tin pana se ridica cu toti deasupra.
Se trage cratita la o parte si se mai lasa sa fiarba circa 10 minute la foc foarte mic (daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc).
Se scurg, se oparesc cu unt si se presara deasupra pesmet prajit.
Mod de servire:
Papanasii fierti se servesc foarte fierbinti cu smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.