Caramele cu smantana. Ingrediente:
- 30 grame de unt;
- 220 grame de zahar;
- 220 grame smantana.
Caramele cu smantana. Mod de preparare:
- amesteca zaharul, smantana si putin unt intr-un castron;
- muta amestecul intr-o cratita;
- da cratita la foc mic;
- amesteca continutul fara oprire pana ce incepe sa fiarba(cand ies primele bule la suprafata);
- daca doresti un caramel mai gros, lasa amestecul pe foc mai mult, dar nu slabi deloc amestecarea. Daca nu amesteci fara oprire, continutul se va lipi de fundul cratitei;
- odata ce esti multumit/a de culoarea caramelului, ia-l de pe foc si adauga-i untul;
- amesteca pana la omogenizare.
- unge niste forme cu unt;
- toarna rapid continutul in formele respective;
- lasa caramelele la racit, apoi scoate-le din forme si imparte-le in portii.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci caramele de casa