Reteta: Rulada de alune si nuci

Reteta: Rulada de alune si nuci

O reteta dulce cu fructe uscate este rulada cu alune si nuci.

Ingrediente:

6 oua,
160 grame zahar,
140 grame faina.

Umplutura:

¼ litru lapte,

60 grame alune,

60 grame nuci,

3 linguri de zahar,

3 linguri de pesmet,

un varf cutit de cafea macinata.

Mod de preparare:

1

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma.

2

Se unge cu unt o forma dreptunghiulara, cu marginile joase, se toarna compozitia intr-un strat cat mai subtire si se coace la cuptor, fara sa se rumeneasca.

3

Cat se coace aluatul, se pregateste umplutura:

se oparesc cu un sfert de litru de lapte 60 grame alune si 60 grame nuci, ambele pisate, adaugand zahar dupa gust, un varf de cutit de cafea macinata si 3 linguri de pesmet fin.

4

Se freaca bine pana se face ca o crema. Cand aluatul este copt, se desprinde foaia de pe tava cu un cutit lung si subtire si se unge cu crema de nuci.

5

Se ruleaza repede, cat este inca fierbinte.

6

Se unge rulada cu spuma de albus, se presara zahar granulat si se da cateva minute la cuptor, la foc slab, pana se usuca deasupra.

Etichete: rulada, nuci, alune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...
Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci...
Rulada cu crema de ciocolata se poate face in doar 5 minute, fara sa aprinzi focul! Daca...