Reteta: Rulada de alune si nuci

Reteta: Rulada de alune si nuci

O reteta dulce cu fructe uscate este rulada cu alune si nuci.

Ingrediente:

6 oua,
160 grame zahar,
140 grame faina.

Umplutura:

¼ litru lapte,

60 grame alune,

60 grame nuci,

3 linguri de zahar,

3 linguri de pesmet,

un varf cutit de cafea macinata.

Mod de preparare:

1

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma.

2

Se unge cu unt o forma dreptunghiulara, cu marginile joase, se toarna compozitia intr-un strat cat mai subtire si se coace la cuptor, fara sa se rumeneasca.

3

Cat se coace aluatul, se pregateste umplutura:

se oparesc cu un sfert de litru de lapte 60 grame alune si 60 grame nuci, ambele pisate, adaugand zahar dupa gust, un varf de cutit de cafea macinata si 3 linguri de pesmet fin.

4

Se freaca bine pana se face ca o crema. Cand aluatul este copt, se desprinde foaia de pe tava cu un cutit lung si subtire si se unge cu crema de nuci.

5

Se ruleaza repede, cat este inca fierbinte.

6

Se unge rulada cu spuma de albus, se presara zahar granulat si se da cateva minute la cuptor, la foc slab, pana se usuca deasupra.

Etichete: rulada, nuci, alune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...
Rulada cu crema de ciocolata se poate face in doar 5 minute, fara sa aprinzi focul! Daca...
Rulada de dovleac este o prajitura foarte gustoasa, care contine ingrediente simple si este usor de preparat,...