Reteta de vara: Inghetata de capsuni

Reteta de vara: Inghetata de capsuni

Daca vrei sa folosesti capsuni proaspete pentru aceasta reteta, cel mai indicat este da pregatesti inghetata de capsuni vara, cand este sezonul acestor fructe aromate.

Ingrediente:

- 500 grame capsuni,
- 300 grame zahar,
- 3 dl apa,
- zeama de la o lamaie,
- 3 linguri frisca batuta (facultativ).

Mod de preparare:

1

Se spala capsunile si se scurg bine.

2

Se trece prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure capsuni.

3

Se face separat un sirop de zahar cu apa, care se fierbe doua minute pe foc iute.

4

Se amesteca cu capsunile, fara sa se mai tina pe foc si dupa ce s-a racorit, se adauga, dupa dorinta, zeama de la o lamaie si putina frisca batuta.

5

Se toarna compozitia in serbetiera si se ingheata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inghetata din avocado cu fistic este foarte usor de facut, are un gust fresh, bogat si racoritor....
Inghetata pe bat cu pepene verde, limeta si tequila este un rasfat racoritor, pentru adulti, in zilele...
Casata cu crema este o reteta racoroasa pentru primavara. Ingrediente: - 6 oua, - 250 grame zahar,...