Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca vrei sa folosesti capsuni proaspete pentru aceasta reteta, cel mai indicat este da pregatesti inghetata de capsuni vara, cand este sezonul acestor fructe aromate.
Daca vrei sa folosesti capsuni proaspete pentru aceasta reteta, cel mai indicat este da pregatesti inghetata de capsuni vara, cand este sezonul acestor fructe aromate.
Ingrediente:
- 500 grame capsuni,
- 300 grame zahar,
- 3 dl apa,
- zeama de la o lamaie,
- 3 linguri frisca batuta (facultativ).
Mod de preparare:
Se spala capsunile si se scurg bine.
Se trece prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure capsuni.
Se face separat un sirop de zahar cu apa, care se fierbe doua minute pe foc iute.
Se amesteca cu capsunile, fara sa se mai tina pe foc si dupa ce s-a racorit, se adauga, dupa dorinta, zeama de la o lamaie si putina frisca batuta.
Se toarna compozitia in serbetiera si se ingheata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.