Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta dulce se folosesc alune prajite si pisate.
Pentru aceasta reteta dulce se folosesc alune prajite si pisate.
Ingrediente:
- 150 g alune,
- un kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- vanilie.
Mod de preparare:
Se prajesc alunele deasupra pe aragaz sau in cuptor.
Se decojesc alunele. Se piseaza marunt.
Se pun in vasul de dulceata sa se inmoaie zaharul cu trei pahare de apa.
Se lasa pe marginea aragazului pana se topeste tot zaharul.
Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine.
Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece.
Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata.
Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat.
Cand este gata, se da la o parte si se freaca dupa ce s-a racorit, adaugand alunele pisate marunt.
Se freaca pana se taie si isi schimba culoare, dupa care se pune in borcane.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.