Serbet de migdale amare

Serbet de migdale amare

Surprinzator de aromat este serbetul de migdale amare al carui gust memorabil te va face sa il prepari atat iarna, cat si vara.

Ingrediente:

- 100 grame migdale amare,
- un kg zahar,
- 3 pahare de apa.

Mod de preparare:

1

Se oparesc si se curata migdalele, se piseaza marunt si se pun sa stea un sfert de ora intr-o jumatate de pahar de apa clocotita.

2

Se pun in tingirea de dulceata sa se inmoaie zaharul cu trei pahare de apa.

3

Se lasa pe marginea aragazului pana se topeste tot zaharul.

4

Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se adauga zeama strecurata de la migdale.

5

Se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine.

6

Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata.

7

Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat.

8

Cand este gata se da la o parte si se freaca dupa ce s-a racorit, adaugand migdalele toate sau o parte, foarte bine uscate. Se freaca pana se taie si isi schimba culoare, dupa care se pune in borcane.


Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa,...
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu...
Toporasii infloresc primavara, iar din aceste flori se poate prepara un serbet aromat. Ingrediente: - 500 grame...