Serbet de mure

Serbet de mure

Acest desert racoros cu gust de inghetata si consistenta de dulceata se prepara la fel ca serbetul de fragi sau de zmeura.

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de mure,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se storc printr-un tifon des murele coapte.

2

Se lasa sa se limpezeasca si se pune in tingirea de dulceata zaharul cu un pahar de zeama de mure.

3

Se pune tingirea intai la foc foarte moale, pana se topeste zaharul, apoi pe un foc iute.

4

Se ia spuma neagra care se ridica la suprafata si se sterg marginile tingirii cu o carpa curata, muiata in apa rece.

5

Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece.

6

Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc.

7

Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.

8

Se acopera tingirea cu o carpa uda si se lasa numai putin sa se racoreasca, luandu-se fierbinte la frecat.

9

Se asaza tingirea pe un scaunel intors cu picioarele in sus, astfel incat sa nu se miste la amestecat si cu o vergea de lemn sau cu facaletul de mamaliga, se amesteca serbetul numai intr-o parte pana isi schimba culoarea, devenind ca un aluat potrivit de tare.

10

Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga, amestecand mereu, o lingurita de zeama de lamaie.

11

Se poate pune direct cu lingura in borcan, sau se mai framanta cu mana si se pune in borcan, apasandu-l cu pumnul ca sa nu ramana goluri de aer printre bucatile de serbet.

Etichete: serbet, mure, serbet mure

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa,...
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu...
Toporasii infloresc primavara, iar din aceste flori se poate prepara un serbet aromat. Ingrediente: - 500 grame...