Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Serbetul de portocale poate fi preparat in orice sezon, dar incepand cu anotimpul rece, aceste fructe sunt mai gustoase si mai zemoase.
Serbetul de portocale poate fi preparat in orice sezon, dar incepand cu anotimpul rece, aceste fructe sunt mai gustoase si mai zemoase.
Ingrediente:
- 3 protocale mijlocii,
- 1 ¼ kg zahar,
- zeama de la ½ lamaie.
Mod de preparare:
Se taie 2 portocale mijlocii In bucati, lasand coaja si samburii.
Se opraresc cu 3 pahare de apa. Se acopera si se lasa pana se racesc.
Se strecoara printr-un tifon si zeama limpezita se pune la fiert cu 1 ¼ kg zahar.
Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece. Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se ia de pe foc.
Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.
Cand fierbe, se sterg marginile tingirii cu o carpa curata inmuiata in apa rece ca sa se curete zaharul intarit pe margini si care face sa se zahariseasca serbetul.
Se adauga putina vanilie. Se da la o parte si cand s-a racorit, se freaca cu facaletul. Cand incepe sa se albeasca, se toarna cate putin din zeama strecurata de la o lamaie intreaga, precum si zeama strecurata de la o portocala rosie.
In lipsa de portocala rosie, se pune una alba, putin inrosita cu o picatura de carmin, ca sa dea culoarea roza a serbetului de portocale.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.