Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Serbetul de zmeura se prepara la fel ca cel de fragi dupa o reteta similara.
Serbetul de zmeura se prepara la fel ca cel de fragi dupa o reteta similara.
Ingrediente:
- 3/4 pahar de zeama de zmeura,
- 1 kg zahar.
Mod de preparare:
Se trece printr-un tifon zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede.
Se adauga apa atat cat sa se umple paharul.
Se toarna in tingire peste zahar, se da pe foc foarte moale pana se topeste incet zaharul, apoi se pune tingirea pe foc iute.
Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece.
Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se ia de pe foc.
Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou.
Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.
Se acopera tingirea cu o carpa uda si se lasa numai putin sa se racoreasca, luandu-se fierbinte la frecat.
Se asaza tingirea pe un scaunel intors cu picioarele in sus astfel incat sa nu se miste la amestecat si cu o vergea de lemn sau cu facaletul de mamaliga, se amesteca serbetul numai ntr-o parte pana isi schimba culoarea, devenind ca un aluat potrivit de tare.
Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga, amestecand mereu, o lingurita de zeama de lamaie.
Se poate pune direct cu lingura in borcan sau se mai framanta cu mana si se pune in borcan, apasandu-l cu pumnul ca sa nu ramana goluri de aer printre bucatile de serbet.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.