Cum sa topesti ciocolata. Varianta 1. Pe foc la baimarin:
- rupe cicolata in bucati egale;
- alege un bol. Ai grija ca acesta sa fie uscat;
- pune ciocolata in bol si apoi pe foc foarte mic, deoarece altfel ciocolata va face cocoloase;
- adauga lapte, smantana lichida, alcool sau alte arome (o lingura la 30 grame de ciocolata). Acest adaos nu trebuie sa fie rece. Se foloseste pentru a scadea riscul supraincalzirii. In plus, ciocolata se va topi mai rapid.
- amesteca frecvent cu o lingura uscata.
Cum sa topesti ciocolata. Varianta 2. La microunde:
- e o varianta riscanta, dar daca nu ai alta solutie, trebuie sa incerci;
- foloseste cea mai mica temperatura a cuptorului;
- seteaza cuptorul la 30 secunde, scoate vasul si amesteca. Repeta pana cand toata ciocolata s-a topit.
- riscul este sa supraincalzesti ciocolata. Daca nu poti evita acest fenomen, pune peste ea bucati de ciocolata si amesteca permanent, pana se topeste si aceasta.
- la fel ca in cazul topirii la baimarin poti adauga lapte, smantana lichida, alcool sau alte arome (o lingura la 30 grame de ciocolata).
- estimare: pentru 30 grame de ciocolata este suficient 1 minut la microunde, pentru 200 grame, 3 minute si pentru un kg, 4 minute.