Cum sa topesti ciocolata

Cum sa topesti ciocolata

Iti place mult ciocolata? Cui nu-i place?! E delicioasa si iti da energie. Desi o poti consuma in orice forma, iti recomandam sa o topesti! Astfel o poti folosi pe post de crema sau sos pentru diverse deserturi sau o poti consuma ca atare.

Cum sa topesti ciocolata. Varianta 1. Pe foc la baimarin:

- rupe cicolata in bucati egale;

- alege un bol. Ai grija ca acesta sa fie uscat;

- pune ciocolata in bol si apoi pe foc foarte mic, deoarece altfel ciocolata va face cocoloase;

- adauga lapte, smantana lichida, alcool sau alte arome (o lingura la 30 grame de ciocolata). Acest adaos nu trebuie sa fie rece. Se foloseste pentru a scadea riscul supraincalzirii. In plus, ciocolata se va topi mai rapid.

- amesteca frecvent cu o lingura uscata.

Cum sa topesti ciocolata. Varianta 2. La microunde:

- e o varianta riscanta, dar daca nu ai alta solutie, trebuie sa incerci;

- foloseste cea mai mica temperatura a cuptorului;

- seteaza cuptorul la 30 secunde, scoate vasul si amesteca. Repeta pana cand toata ciocolata s-a topit.

- riscul este sa supraincalzesti ciocolata. Daca nu poti evita acest fenomen, pune peste ea bucati de ciocolata si amesteca permanent, pana se topeste si aceasta.

- la fel ca in cazul topirii la baimarin poti adauga lapte, smantana lichida, alcool sau alte arome (o lingura la 30 grame de ciocolata).

- estimare: pentru 30 grame de ciocolata este suficient 1 minut la microunde, pentru 200 grame, 3 minute si pentru un kg, 4 minute.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Clatitele thailandeze cu banane si ciocolata sau roti, asa cum se numesc in tara de origine, sunt...
Iti vine sa crezi ca o prajitura poate avea doar doua ingrediente si se poate prepara in...
Ciocolata era numita de catre azteci mancarea zeilor. A ajuns in Europa ca un remediu, iar in...