Cum sa topesti ciocolata

Cum sa topesti ciocolata

Iti place mult ciocolata? Cui nu-i place?! E delicioasa si iti da energie. Desi o poti consuma in orice forma, iti recomandam sa o topesti! Astfel o poti folosi pe post de crema sau sos pentru diverse deserturi sau o poti consuma ca atare.

Cum sa topesti ciocolata. Varianta 1. Pe foc la baimarin:

- rupe cicolata in bucati egale;

- alege un bol. Ai grija ca acesta sa fie uscat;

- pune ciocolata in bol si apoi pe foc foarte mic, deoarece altfel ciocolata va face cocoloase;

- adauga lapte, smantana lichida, alcool sau alte arome (o lingura la 30 grame de ciocolata). Acest adaos nu trebuie sa fie rece. Se foloseste pentru a scadea riscul supraincalzirii. In plus, ciocolata se va topi mai rapid.

- amesteca frecvent cu o lingura uscata.

Cum sa topesti ciocolata. Varianta 2. La microunde:

- e o varianta riscanta, dar daca nu ai alta solutie, trebuie sa incerci;

- foloseste cea mai mica temperatura a cuptorului;

- seteaza cuptorul la 30 secunde, scoate vasul si amesteca. Repeta pana cand toata ciocolata s-a topit.

- riscul este sa supraincalzesti ciocolata. Daca nu poti evita acest fenomen, pune peste ea bucati de ciocolata si amesteca permanent, pana se topeste si aceasta.

- la fel ca in cazul topirii la baimarin poti adauga lapte, smantana lichida, alcool sau alte arome (o lingura la 30 grame de ciocolata).

- estimare: pentru 30 grame de ciocolata este suficient 1 minut la microunde, pentru 200 grame, 3 minute si pentru un kg, 4 minute.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai invitati de seama la masa? In acest caz, trebuie sa-i surprinzi cu preparate fabuloase. Ce-ai zice...
Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sarbatoare! Suntem de altfel convinsi ca nu vei...
Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi...