Cum sa faci baclava din foi subtiri phyllo

Cum sa faci baclava din foi subtiri phyllo

Iti place baclavaua? Daca da, afla ca nu mai e necesar sa dai o gramada de bani pentru a o cumpara din magazinele de specialitate. Poti prepara acest produs dulce cu origini in Turcia la tine acasa! Iti prezentam , azi, o reteta simpla de baclava facuta in foi subtiri phyllo.

Baclava in foi phyllo. Ingrediente:

– 400 grame de foi subtiri phyllo;

– 300 grame de nuci (la alegere);

– 200 grame de unt;

– 300 grame de miere;

– 150 grame de zahar;

– 100 mililitri de apa;

– nuci, pentru decor.

Baclava in foi phyllo. Mod de preparare:

- taie untul in bucati mai mici , apoi topeste-l;

- marunteste nucile in blender;

- taie foile de marimea formei;

- adauga, la baza formei, o foaie subtire;

- unge foaia cu unt si continua sa alternezi straturile de foi si unt;

- presara fiecare a treia foaie cu nuci maruntite;

- taie baclavaua romburi, adauga deasupra fiecarei bucati cate o jumatate de miez de nuca;

- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade. Coace baclavaua 40-45 minute;

- pune miere, zahar si apa intr-o cratita mica. Foerbe amestecul pentru 5 minute;

- scoate baclavaua din cuptor si toarnaturnati siropul fierbinte deasupra ei;

- lasa baclavaua sa se insiropeze circa 10 ore.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari SUTLAC(Sütlaç) - orez cu lapte in varianta turceasca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru...
Baclavaua isi are originea in Orientul Mijlociu, dar a cucerit rapid intreaga lume, devenind extrem de populara...