Cum sa faci baclava din foi subtiri phyllo

Cum sa faci baclava din foi subtiri phyllo

Iti place baclavaua? Daca da, afla ca nu mai e necesar sa dai o gramada de bani pentru a o cumpara din magazinele de specialitate. Poti prepara acest produs dulce cu origini in Turcia la tine acasa! Iti prezentam , azi, o reteta simpla de baclava facuta in foi subtiri phyllo.

Baclava in foi phyllo. Ingrediente:

– 400 grame de foi subtiri phyllo;

– 300 grame de nuci (la alegere);

– 200 grame de unt;

– 300 grame de miere;

– 150 grame de zahar;

– 100 mililitri de apa;

– nuci, pentru decor.

Baclava in foi phyllo. Mod de preparare:

- taie untul in bucati mai mici , apoi topeste-l;

- marunteste nucile in blender;

- taie foile de marimea formei;

- adauga, la baza formei, o foaie subtire;

- unge foaia cu unt si continua sa alternezi straturile de foi si unt;

- presara fiecare a treia foaie cu nuci maruntite;

- taie baclavaua romburi, adauga deasupra fiecarei bucati cate o jumatate de miez de nuca;

- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade. Coace baclavaua 40-45 minute;

- pune miere, zahar si apa intr-o cratita mica. Foerbe amestecul pentru 5 minute;

- scoate baclavaua din cuptor si toarnaturnati siropul fierbinte deasupra ei;

- lasa baclavaua sa se insiropeze circa 10 ore.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari SUTLAC(Sütlaç) - orez cu lapte in varianta turceasca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Clatitele reprezinta un desert delicios in orice moment al zilei. Exista nenumarate retete, insa noi ne vom...
Tortul Vezuviu este un tort mai atipic, cand vine vorba despre modul de preparare. Totusi, e usor...
Fursecurile sunt o delectare in orice moment, in special in zile de sarbatoare. Azi, ti-am pregatit o...