Baclavaua isi are originea in Orientul Mijlociu, dar a cucerit rapid intreaga lume, devenind extrem de populara pe intreg Mapamondul. Indiferent daca o cumperi deja preparata sau congelata pentru a o pregati acasa, baclavaua se poate altera rapid, daca nu stii cum sa o pastrezi. Exista 3 metode foarte simple si eficiente de a pastra cateva luni bune aceasta prajitura minunata, preparata din foi de placinta, nuci/migdale si miere/sirop de zahar.
Cum sa pastrezi baclavaua. Baclava coapta acasa:
1. Raceste baclavaua la temperatura camerei, inainte de a o depozita. Scoate prajitura din cuptor si transfer-o intr-un recipient incapator, putin adanc si descoperit. Racirea este esential, atunci cand vremea este ploioasa/umeda. Pe timp de vara, in schimb, raceste baclavaua direct la frigider, imediat dupa ce ai scos-o din cuptor! Astfel, se va raci cum trebuie, inainte de a o expune la temperatura camerei. Nu pastra baclavaua la temperatura camerei mai mult de 5 zile!