Biscuiti cu smantana. Ingrediente de baza:
- un ou;
- 200 grame de zahar tos;
- zahar vanilat, dupa gust;
- 100 mililitri de ulei vegetal/unt;
- 180 grame de smantana fermentata/iaurt natural;
- o lingurita de bicarbonat de sodiu;
- circa 450 g de faina;
Biscuiti cu smantana. Ingrediente pentru decor:
- un galbenus de ou plus o lingura de lapte;
- zahar si scortisoara, dupa gust)
Biscuiti cu smantana. Mod de preparare:
- sparge oul intr-un castron suficient de adanc;
- adauga zaharul tos si pe cel vanilat si incorporeaza ingredientele cu ajutorul unui tel;
- amesteca smantana cu bicarbonatul , intr-un alt vas, dupa care adauga amestecul celor doua in bolul folosit la inceput;
- toarna suleiul vegetal si amesteca;
- adauga faina, putin cate putin, si incorporeaz-o folosind telul;
- pune o manusa si ia aluatul la framanta, imediat ce se ingroasa. Aluatul trebuie sa devina omogen, moale si nelipicios;
- tapeteaza o tava cu hartie de copt;
- fa bile din aluat. Marimea unei bile sa fie putin mai mare decat cea a unei nuci. Acestia sunt biscuitii tai!
- aliniaza biscutii in tava, avand grija sa lasi o mica distanta intre el;
- incorporeaza intr-un vas potrivit un galbenus de ou cu o lingura de lapte. Unge biscuitii cu amestecul obtinut;
- presara biscuitii cu zahar sau cu un amestec sa zahar si scortisoara;
- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius;
- coace biscuitii circa 25 minute sau mai mult(depinde de cuptor).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci biscuiti de masa