Cum sa faci eclere cu crema si glazura de ciocolata

Cum sa faci eclere cu crema si glazura de ciocolata

Vrei ceva dulce, dar te-ai saturat de produsele din comert care nu ofera intotdeauna gustul dorit? Daca da, ar fi cazul sa prepari ceva in propria bucatarie! Iti dam o mana de ajutor, oferindu-ti o reteta greu de refuzat. Este vorba despre eclere cu crema si glazura de ciocolata.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru aluat:

- 80 grame de faina;

- 40 grame de unt;

- 40 mililitri de apa;

- 40 mililitri de lapte;

- 2 oua mari;

- un praf de sare.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru crema:

- 140 grram de unt 82%;

- 90 grrame de zahar;

- 70 mililitri de lapte;

- un galbenus;

- 4 grame de zahar vanilat.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru glazura:

- 4 linguri de zahar;

- 2 linguri de smantana fermentata;

- 3 linguri de cacao;

- 60 grrame de unt;

- o lingurita de gelatina;

- 30 mililitri de apa.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Mod de preparare:

- prepara aluatul. Toarna apa si laptele intr-o cratita incapatoare. Adauga untul taiat cuburi si un praf de sare. Pune cratita pe foc. Adu amestecul in punctul de fierbere, dupa ce untul se topeste;

- adauga faina si amesteca instant;

- micsoraza focul si fierbe aluatul pentru circa 2 minute;

- ia cratita de pe foc si lasa aluatul sa se raceasca usor pentru 5-6 minute;

- sparge ouale intr-o farfurie si apoi bate-le cu ajutorul unei furculite;

- muta aluatul intr-un vas;

- adauga ouale in portii mici si amesteca bine de tot;

- adauga o noua portie doar dupa ce precedenta e total incorporata in aluat;

- amesteca aluatul cu spatula timp de circa 5 minute. Aluatul trebuie sa fie neted si lucios;

- transfera aluatul intr-un pos cu o taietura de 1-1,5 centimetri/intr-o punga de plastic;

- unge tava cu putin unt, repartizeaza cu pensula si indeparteaza excesul cu un servetel de hartie;

- presara fasii de faina la o distanta de 12-13 centimetri, adica atat cat vor fi eclerele de lungi;

- formeaza eclerele. Niveleaza capetele cu degetele inmuiate in apa;

- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius pentru 20 minute;

- coace eclerele inca un sfert de ora la 180 grade;

- scoate cojile pe gratar si lasa-le sa se raceasca;

- prepara crema. Bate galbenusul cu furculita. Toarna laptele. Amesteca pana la omogenizare. Strecoara compozitia prin sita direct intr-o cratita;

- adauga zaharul si zaharul vanilat;

- pune cratita pe foc;

- adu amestecul pana la punctul de fierebere, amestecand constant;

- da focul la mic si mai fierbe inca 5 minute amestecul;

- trasfera compozitia intr-un vas si las-o la racit;

- amesteca untul la temperatura camerei cu mixerul, timp de 5 minute la viteza medie;

- incorporeaza cateo lingura de compozitie fiarta, continuand sa amesteci cu mixerul;

- transfera crema in posul cu dui si umple cojile. Daca nu ai un pos, taie partea superioara a cojilor si umple-le cu ajutorul unei lingurite;

- baga prajiturile la frigider.

- prepara glazura. Toarna apa peste gelatina si las-o sa se umfle;

- topeste untul, adauga smantana, zaharul si cacao.

- amesteca si pune cratita iar pe foc;

- da compozitia in clocot, neuitand sa amesteci continuu cu un tel;

- ia cratita de pe foc si adauga gelatina. Amesteca bine si lasa glazura sa se raceasca putin;

- streacoara glazura densa, cu ajutorul unei site, intr-o farfurie potrivita;

- inmoaie fiecare ecler in glazura;

- scutura excesul de glazura;

- pune prajiturile deoparte ca sa se prinda glazura;

- muta eclerurile pe o farfurie/platou si baga-le pentru o ora la frigider.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci prajitura ZIDARUL BETIV

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si...
Ai gsta vreodata tort novergian? Probabil ca da. Se gaseste in cofetarii, dar poate fi preparat cu...
Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei...