Cum sa faci eclere cu crema si glazura de ciocolata

Cum sa faci eclere cu crema si glazura de ciocolata

Vrei ceva dulce, dar te-ai saturat de produsele din comert care nu ofera intotdeauna gustul dorit? Daca da, ar fi cazul sa prepari ceva in propria bucatarie! Iti dam o mana de ajutor, oferindu-ti o reteta greu de refuzat. Este vorba despre eclere cu crema si glazura de ciocolata.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru aluat:

- 80 grame de faina;

- 40 grame de unt;

- 40 mililitri de apa;

- 40 mililitri de lapte;

- 2 oua mari;

- un praf de sare.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru crema:

- 140 grram de unt 82%;

- 90 grrame de zahar;

- 70 mililitri de lapte;

- un galbenus;

- 4 grame de zahar vanilat.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru glazura:

- 4 linguri de zahar;

- 2 linguri de smantana fermentata;

- 3 linguri de cacao;

- 60 grrame de unt;

- o lingurita de gelatina;

- 30 mililitri de apa.

Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Mod de preparare:

- prepara aluatul. Toarna apa si laptele intr-o cratita incapatoare. Adauga untul taiat cuburi si un praf de sare. Pune cratita pe foc. Adu amestecul in punctul de fierbere, dupa ce untul se topeste;

- adauga faina si amesteca instant;

- micsoraza focul si fierbe aluatul pentru circa 2 minute;

- ia cratita de pe foc si lasa aluatul sa se raceasca usor pentru 5-6 minute;

- sparge ouale intr-o farfurie si apoi bate-le cu ajutorul unei furculite;

- muta aluatul intr-un vas;

- adauga ouale in portii mici si amesteca bine de tot;

- adauga o noua portie doar dupa ce precedenta e total incorporata in aluat;

- amesteca aluatul cu spatula timp de circa 5 minute. Aluatul trebuie sa fie neted si lucios;

- transfera aluatul intr-un pos cu o taietura de 1-1,5 centimetri/intr-o punga de plastic;

- unge tava cu putin unt, repartizeaza cu pensula si indeparteaza excesul cu un servetel de hartie;

- presara fasii de faina la o distanta de 12-13 centimetri, adica atat cat vor fi eclerele de lungi;

- formeaza eclerele. Niveleaza capetele cu degetele inmuiate in apa;

- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius pentru 20 minute;

- coace eclerele inca un sfert de ora la 180 grade;

- scoate cojile pe gratar si lasa-le sa se raceasca;

- prepara crema. Bate galbenusul cu furculita. Toarna laptele. Amesteca pana la omogenizare. Strecoara compozitia prin sita direct intr-o cratita;

- adauga zaharul si zaharul vanilat;

- pune cratita pe foc;

- adu amestecul pana la punctul de fierebere, amestecand constant;

- da focul la mic si mai fierbe inca 5 minute amestecul;

- trasfera compozitia intr-un vas si las-o la racit;

- amesteca untul la temperatura camerei cu mixerul, timp de 5 minute la viteza medie;

- incorporeaza cateo lingura de compozitie fiarta, continuand sa amesteci cu mixerul;

- transfera crema in posul cu dui si umple cojile. Daca nu ai un pos, taie partea superioara a cojilor si umple-le cu ajutorul unei lingurite;

- baga prajiturile la frigider.

- prepara glazura. Toarna apa peste gelatina si las-o sa se umfle;

- topeste untul, adauga smantana, zaharul si cacao.

- amesteca si pune cratita iar pe foc;

- da compozitia in clocot, neuitand sa amesteci continuu cu un tel;

- ia cratita de pe foc si adauga gelatina. Amesteca bine si lasa glazura sa se raceasca putin;

- streacoara glazura densa, cu ajutorul unei site, intr-o farfurie potrivita;

- inmoaie fiecare ecler in glazura;

- scutura excesul de glazura;

- pune prajiturile deoparte ca sa se prinda glazura;

- muta eclerurile pe o farfurie/platou si baga-le pentru o ora la frigider.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci prajitura ZIDARUL BETIV

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona...
Vrei sa prepari ceva dulce, dar n-ai pic de inspiratie? Nu e bai! Te ajutam cu o...
Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai nicio idee? Iti prezentam o reteta rapida si care...