Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru aluat:
- 80 grame de faina;
- 40 grame de unt;
- 40 mililitri de apa;
- 40 mililitri de lapte;
- 2 oua mari;
- un praf de sare.
Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru crema:
- 140 grram de unt 82%;
- 90 grrame de zahar;
- 70 mililitri de lapte;
- un galbenus;
- 4 grame de zahar vanilat.
Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Ingrediente pentru glazura:
- 4 linguri de zahar;
- 2 linguri de smantana fermentata;
- 3 linguri de cacao;
- 60 grrame de unt;
- o lingurita de gelatina;
- 30 mililitri de apa.
Eclere cu crema si glazura de ciocolata. Mod de preparare:
- prepara aluatul. Toarna apa si laptele intr-o cratita incapatoare. Adauga untul taiat cuburi si un praf de sare. Pune cratita pe foc. Adu amestecul in punctul de fierbere, dupa ce untul se topeste;
- adauga faina si amesteca instant;
- micsoraza focul si fierbe aluatul pentru circa 2 minute;
- ia cratita de pe foc si lasa aluatul sa se raceasca usor pentru 5-6 minute;
- sparge ouale intr-o farfurie si apoi bate-le cu ajutorul unei furculite;
- muta aluatul intr-un vas;
- adauga ouale in portii mici si amesteca bine de tot;
- adauga o noua portie doar dupa ce precedenta e total incorporata in aluat;
- amesteca aluatul cu spatula timp de circa 5 minute. Aluatul trebuie sa fie neted si lucios;
- transfera aluatul intr-un pos cu o taietura de 1-1,5 centimetri/intr-o punga de plastic;
- unge tava cu putin unt, repartizeaza cu pensula si indeparteaza excesul cu un servetel de hartie;
- presara fasii de faina la o distanta de 12-13 centimetri, adica atat cat vor fi eclerele de lungi;
- formeaza eclerele. Niveleaza capetele cu degetele inmuiate in apa;
- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius pentru 20 minute;
- coace eclerele inca un sfert de ora la 180 grade;
- scoate cojile pe gratar si lasa-le sa se raceasca;
- prepara crema. Bate galbenusul cu furculita. Toarna laptele. Amesteca pana la omogenizare. Strecoara compozitia prin sita direct intr-o cratita;
- adauga zaharul si zaharul vanilat;
- pune cratita pe foc;
- adu amestecul pana la punctul de fierebere, amestecand constant;
- da focul la mic si mai fierbe inca 5 minute amestecul;
- trasfera compozitia intr-un vas si las-o la racit;
- amesteca untul la temperatura camerei cu mixerul, timp de 5 minute la viteza medie;
- incorporeaza cateo lingura de compozitie fiarta, continuand sa amesteci cu mixerul;
- transfera crema in posul cu dui si umple cojile. Daca nu ai un pos, taie partea superioara a cojilor si umple-le cu ajutorul unei lingurite;
- baga prajiturile la frigider.
- prepara glazura. Toarna apa peste gelatina si las-o sa se umfle;
- topeste untul, adauga smantana, zaharul si cacao.
- amesteca si pune cratita iar pe foc;
- da compozitia in clocot, neuitand sa amesteci continuu cu un tel;
- ia cratita de pe foc si adauga gelatina. Amesteca bine si lasa glazura sa se raceasca putin;
- streacoara glazura densa, cu ajutorul unei site, intr-o farfurie potrivita;
- inmoaie fiecare ecler in glazura;
- scutura excesul de glazura;
- pune prajiturile deoparte ca sa se prinda glazura;
- muta eclerurile pe o farfurie/platou si baga-le pentru o ora la frigider.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci prajitura ZIDARUL BETIV