- un mar mare(din soiul preferat, eventual);
- 200 gra me de branza dulce de vaci 5%;
- un ou;
- 2 linguri si jumatate de faina integrala de grau;
- o jumtatate de lingurita de praf de copt;
- indulcitorul preferat, dupa gust;
- un praf de sare.
Fursecuri cu mere. Mod de preparare:
- bate oul, praful de sare si indulcitorul cu un tel, pana obtii un amestec omogen;
- adauga branza dulce de vaci (sa fie fara zer));
- amesteca folosnd i furculita, pana ca nd bulgarasii de branza se strivesc;
- spala marul si curata-i coaja. Elimina-i apoi cotorul;
- da marul prin razatoarea mare;
- adauga marul in compozitia de branza si ou;
- amesteca bine;
- adauga treptat faina combinata cu praful de copt;
- amesteca din nou bine, pentru a umezi toata faina;
- modeleaza fursecurile folosind o lingura( o lingura de aluat inseamna un fursec). Transfera aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi turteste-l cu lingura. Un fursec ar trebui sa aiba o grosime de circa 10 milimetri;
- preincalzesgte cuptorul pana la 180 grade Celsius;
- coace fursecurile timp de 40-45 minute;
- scoate fursecurile si lasa-le putin la racit;
- presara zahar pudra peste fursecuri.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci fursecuri Ochi de Inger