Ingrediente:
- 4 cesti de lapte;
- 150 grame de alune de padure;
- 4 cesti de zahar granulat(tos);
- 4 linguri de faina;
- 6 linguri de pudra de cacao;
- 200 grame de unt;
- o jumatate de lingura de sare.
Mod de preparare:
- amesteca, intr-un castron, zaharul granulat, pudra de cacao si faina.
- adauga, treptat, laptele in portii mici si amesteca incontinuu pentru a evita formarea de cocoloase.
- odata ce ai adaugat tot laptele, toarna amestecul intr-o cratita si porneste aragazul.
- fierbe amestecul la foc mic. Amesteca in mod constant pentru a preveni lipirea sau arderea fundului de cratita.
- prajeste alunele, piseaza-le si adauga-le in amestec.
- adauga, apoi, untul si sarea, dupa care continua sa amesteci.
- gateste preparatul la foc mic, amestecand pana cand este suficient de gros. Ar trebui sa dureze intre 15 si 20 minute.
- lasa produsul la rece si apoi transfera-l din cratita intr-un borcan cu capac. Se pastreaza in frigider. Nutella de casa este foarte buna in combinatie cu paine prajita sau cu fursecuri.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci crema de ciocolata. Cea mai tare reteta