Crema de ciocolata. Ingrediente:
- o cutie de lapte condensat indulcit;
- 100 grame de praf de cacao;
- o jumatate de litru de lapte;
- 250 grame de ciocolata neagra / 300 grame de ciocolata cu lapte.
Crema de ciocolata. Mod de preparare:
- varsa laptele condensat intr-o tigaie;
- adauga praful de cacao si amesteca bine cu o spatula. Ai grija sa nu se formeze cocoloase!
- adauga laptele si amesteca in continuare cu aceeasi spatula pana toate ingredientele se incorporeaza;
- pune amestecul pe foc si amesteca fara oprire;
- fierbe inca 5 minute de la momentul datului in clocot;
- adauga acum ciocolata neagra si amesteca fara oprire;
- ia amestecul de pe foc, in momentul in care ciocolata e topita;
- transfera crema intr-un castron;
- acopera crema cu folie alimentara.
- lasa crema sa se raceasca.
Atentie! Crema trebuie folosita in maximum 12 zile, daca o tii la frigider si in maximum 60 zile, daca o pastrezi la congelator!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci tort cu crema de caramel. Dureaza o jumatate de ora