Prajitura cu mere. Ingrediente:
- 150 grame de smantana fermentata;
- 2 galbenusuri;
- un albus;
- 100 grame de zahar;
- 400 grame de faina;
- o lingurita de praf de copt;
- 200 grame de unt;
- 6 mere;
- pudra de scortisoara, dupa gust);
- zahar pudra pentru decor.
Prajitura cu mere. Mod de preparare:
- pune smantana fermentata, galbenusurile si zaharul intr-un castron adanc;
- bate ingredientele cu un tel pana obtii un amestec omogen;
- combina in alt castron faina cu praful de copt si untul taiat in forma de cubulete. Trebuie sa obtii un aluat aproape sfaramicios;
- toarna compozitia de smantana si galbenusuri peste el si framanta un aluat moale si nelipicios;
- acopera castronul cu o farfurie si introdu-l la frigider pentru 10-15 minute;
- spala merele, curata-le de coaja si taie-le in jumatati(elimina si cotoarele);
- scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua bile relativ egale;
- presara suprafata de lucru cu faina si intinde prima bila cu sucitorul, intr-un blat de forma dreptunghiulara;
- transfera blatul pe o coala de hartie de copt;
- pune merele peste blat, cu sectiunea in jos;
- unge spatiul dintre ele cu albus si presara-le cu pudra de scortisoara;
- intinde si cealalta bila de aluat si pune-o peste mere;
- lipeste marginile aluatului si treci cu degetele printre randurile de mere;
- transfera blatul de aluat cu tot cu hartie intr-o tava de copt;
- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute;
- scoate prajitura din cuptor, presara zahar pudra peste ea si gata! E timpul pentru gustul unei placinte de mere deosebite!
Citeste si: Cum sa faci prajitura cu mere. Ai nevoie de doar 4 ingrediente