Cum sa faci prajitura Uraganul

Cum sa faci prajitura Uraganul

Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe baza de mere si crema de vanilie. Este vorba despre prajitura Uraganul. Nici chiar cel mai mofturos membru al familiei / invitat nu va putea refuza o asemenea minunatie!

Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru crema:

- un ou;

- 50 grame de zahar (2 linguri);

- 15 grame de amidon de porumb (5 lingurite);

- 250 mililitri de lapte (un pahar);

- o lingurita de extract de vanilie / un plic de zahar vanilat.

Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru aluat:

- 2 oua;

- 100 grame de zahar (o jumatate de pahar);

- un praf de sare;

- 100 mililitri de lapte (o jumatate de pahar);

- 200 grame de faina;

- 13 grame de praf de copt;

- o lingurita de extract de vanilie / un plic de zahar vanilat;

- 2 mere;

- 2 linguri de suc de lamaie.

Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru decor:

- zahar pudra.

Prajitura Uraganul. Mod de preparare:

- ocupa-te de crema. Pune oul, zaharul si amidonul de porumb intr-o cratita mica, dar cu fundul gros.

- amesteca ingredientele pana la omogenizare.

- adauga laptele in mod treptat si amesteca.

- incalzeste crema pe foc moderat, amestecand fara oprire. Cand apar primele bule de clocotire pe suprafata ei, da focul la mic si mai fierbe amestecul pentru 2 minute. Crema se va ingrosa.

- da crema la o parte de pe foc.

- adauga extractul de vanilie/ zaharul vanilat in crema si amesteca.

- lasa crema sa se raceasca. AMesteca in ea in acest timp, pentru a evita uscarea suprafetei.

- curata merele de coaja si elimina cotoarele.

- taie merele in feliute.

- stropeste feliile de mar cu putin suc de lamaie. Astfel, vei evita oxidarea.

- pregateste aluatul. Batei ouale, zaharul tos, zaharul vanilat si un praf de sare cu mixerul la viteza mare, pentru circa 8 minute. Amestecul va deveni pufos, albicios si voluminos.

- adauga laptele. Amesteca folosind mixerul pornit la viteza mica.

- adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati tot cu mierul la viteza mica.

- adauga merele si amesteca folosind o spatula.

- tapeteaza tava cu hartie de copt, unsa cu ulei rafinat de floarea-soarelui.

- muta aluatul in tava si raspandeste-l uniform.

- transfera crema de vanilie intr-un pos. Aplic-o sub forma de spirala pe suprafata aluatului, incepand din mijlocul tavii.

- coace prajitura o jumatate de ora in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius.

- lasa prajitura sa se raceasca un sfert de ora, apoi scoate-o din tava si las-o sa se raceasca de tot.

- presara prajitura cu zahar pudra(optional)se va raci complet.

- portioneaza si serveste prajitura!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tort cu crema de caramel. Dureaza o jumatate de ora

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Merele sunt gustoase si excelente pentru sanatate! Contin foarte multe fibre solubile. Acestea sunt responsabile cu tratarea...
Ceaiul de mere este o bautura mai putin populara in Romania. Nu stim de ce, daca ne...
Ti-e pofta de ceva dulce? Ti-am pregatit o reteta speciala. Aceasta tarta de mere e delicioasa si...