Cum sa faci prajitura Uraganul

Cum sa faci prajitura Uraganul

Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe baza de mere si crema de vanilie. Este vorba despre prajitura Uraganul. Nici chiar cel mai mofturos membru al familiei / invitat nu va putea refuza o asemenea minunatie!

Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru crema:

- un ou;

- 50 grame de zahar (2 linguri);

- 15 grame de amidon de porumb (5 lingurite);

- 250 mililitri de lapte (un pahar);

- o lingurita de extract de vanilie / un plic de zahar vanilat.

Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru aluat:

- 2 oua;

- 100 grame de zahar (o jumatate de pahar);

- un praf de sare;

- 100 mililitri de lapte (o jumatate de pahar);

- 200 grame de faina;

- 13 grame de praf de copt;

- o lingurita de extract de vanilie / un plic de zahar vanilat;

- 2 mere;

- 2 linguri de suc de lamaie.

Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru decor:

- zahar pudra.

Prajitura Uraganul. Mod de preparare:

- ocupa-te de crema. Pune oul, zaharul si amidonul de porumb intr-o cratita mica, dar cu fundul gros.

- amesteca ingredientele pana la omogenizare.

- adauga laptele in mod treptat si amesteca.

- incalzeste crema pe foc moderat, amestecand fara oprire. Cand apar primele bule de clocotire pe suprafata ei, da focul la mic si mai fierbe amestecul pentru 2 minute. Crema se va ingrosa.

- da crema la o parte de pe foc.

- adauga extractul de vanilie/ zaharul vanilat in crema si amesteca.

- lasa crema sa se raceasca. AMesteca in ea in acest timp, pentru a evita uscarea suprafetei.

- curata merele de coaja si elimina cotoarele.

- taie merele in feliute.

- stropeste feliile de mar cu putin suc de lamaie. Astfel, vei evita oxidarea.

- pregateste aluatul. Batei ouale, zaharul tos, zaharul vanilat si un praf de sare cu mixerul la viteza mare, pentru circa 8 minute. Amestecul va deveni pufos, albicios si voluminos.

- adauga laptele. Amesteca folosind mixerul pornit la viteza mica.

- adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati tot cu mierul la viteza mica.

- adauga merele si amesteca folosind o spatula.

- tapeteaza tava cu hartie de copt, unsa cu ulei rafinat de floarea-soarelui.

- muta aluatul in tava si raspandeste-l uniform.

- transfera crema de vanilie intr-un pos. Aplic-o sub forma de spirala pe suprafata aluatului, incepand din mijlocul tavii.

- coace prajitura o jumatate de ora in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius.

- lasa prajitura sa se raceasca un sfert de ora, apoi scoate-o din tava si las-o sa se raceasca de tot.

- presara prajitura cu zahar pudra(optional)se va raci complet.

- portioneaza si serveste prajitura!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tort cu crema de caramel. Dureaza o jumatate de ora

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru...
Merele sunt gustoase si excelente pentru sanatate! Contin foarte multe fibre solubile. Acestea sunt responsabile cu tratarea...
Ceaiul de mere este o bautura mai putin populara in Romania. Nu stim de ce, daca ne...