Prajitura cu stafide. Ingrediente:
- 3 oua;
- un 1 praf de sare;
- 70 grame de zahar;
- 3 linguri de stafide;
- o lingura de zahar pentru presararea aluatului;
- 6 linguri de iaurt natural(120 grame);
- 70 mililitri de lapte;
- 80 mililitri de ulei vegetal de floarea soarelui;
- coaja de lamaie, dupa gust;
- 270 grame de faina;
- 2 lingurite de praf de copt(10 grame).
Prajitura cu stafide. Mod de preparare:
- pune stafidele intr-un vas cu apa rece( sa fie acoperite) si lasa-le la hidratat pentru 10 minute;
- sparge ouale intr-un castron adanc;
- foloseste un tel pentru a bate ouale impreuna cu sarea si zaharul pana la omogenizare;
- incorporeaza pe rand iaurtul, uleiul vegetal, laptele si coaja de lamaie;
- combina faina cernuta cu praful de copt si adauga-o in castron;
- amesteca bine cu telul pana obtii un amestec omogen, fara cocoloase;
- scurge stafidele de apa si usuca-le pe prosoape de hartie;
- pune stafidele in castronul cu aluat si amesteca;
- unge forma de copt(sa aiba 24 cm sau mai mult) cu unt si toarna aluatul in ea;
- raspandeste aluatul cat pot de uniform;
- presara aluatul uniformizat cu o lingura de zahar;
- da prajitura in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 45 minute.
- scoate prajitura din cuptor, portioneaz-o si consum-o alaturi de cei dragi!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE