Cum sa faci TARTA cu COACAZE negre

Cum sa faci TARTA cu COACAZE negre

Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de asteptat!

Ingrediente crusta:

- 120 grame de faina alba;

- 90 grame de unt (85% grasime);

- 3 linguri de apa rece;

- o lingurita de zahar;

- o priza de sare.

Ingrediente umplutura:

- 250 grame de coacaze negre (congelate, daca nu ai proaspete);

- 60 grame de zahar;

- 7 grame de amidon;

- o jumatate de lingurita pasta de vanilie (sau miezul de la o jumatate de pastaie vanilie);

- 70 mililitri de smantana pentru frisca (35% grasime);

- 30 mlilitri de lapte;

- un ou.

Mod de preparare:

- tine apa pentru crusta la congelator cu 15 minute inainte de a o folosi.

- pune faina, zaharul si sarea in robot.

- adauga jumatate din unt, taiat cubulete, si mixeaza la viteza medie pana arata ca pesmetul.

- adauga si restul de unt, taiat cubulete, si mixeaza, din nou, la viteza medie, de data aceasta mai scurt, doar pana untul e amestecat cu faina si raman bucatele mari cat bobul de mazare.

- cu robotul mergand, adauga cate o lingura de apa rece gheata, pana aluatul se aduna in jurul axului robotului.

- pune aluatul in folie de plastic, aplatizeaza si da-l la frigider pentru aproximativ o ora.

- intinde foaie subtire, care sa intre in tava (dreptunghiulara 35 x 10 cm sau rotunda de 20-21 cm diametru).

- aseaza foaia in tava si treci cu sucitorul pe margini pentru a se desprinde excesul de aluat.

- baga tava cu crusta la congelator timp de 15 minute.

- aseaza hartie de copt peste crusta si umple-o cu boabe de fasole sau orez.

- coace crusta la 180C timp de 15 minute. S

- scoate foaia cu boabe si mai tine la copt crusta inca 10 minute, tot la 180C, pana e usor rumena pe margini si pe fund.

- scoate crusta din cuptor si las-o sa se racoreasca pana se prepara umplutura.

- amesteca zaharul cu amidonul si vanilia.

- amesteca laptele cu smantana (sau poti folosi 100 ml smantana dulce 15% in loc de smantana pt. frica si lapte). Adauga treptat peste amestecul cu zahar, la inceput putin ca sa se dizolve amidonul. Adauga oul si bate amestecul cu telul pana devine omogen.

- presara coacazele pe fundul crustei (decongelate si scurse de suc, daca e cazul).

- toarna crema cu oua incet peste ele pana se umple crusta aproape de tot.

- coace tarta la 170 grade, timp de 20-25 minute, (pana crema e inchegata si usor umflata. Dupa ce se umfla nu o mai lasa mult la cuptor. Altfel, crema se va coace prea tare si se va fisura.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice gospodina veritabila a preparat, macar o data, o tarta. In general, asociem acest tip de mancare...
In mod normal, orice tarta este preparata pe baza de oua. Pentru toti cei care nu consuma,...
Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul...