Tort Medovik. Ingrediente pentru aluat:
- 2 oua;
- 200 grame de zahar(un pahar);
- 50 grame de unt;
- 2 linguri de miere;
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu;
- 450 grame de faina(3 pahare);
Tort Medovik. Ingrediente pentru crema:
- 2 oua;
- 300 grame de zahar(un pahar si jumatate);
- 3 linguri de faina;
- 350 grame de unt;
- 500 mililitri de lapte.
Tort Medovik. Mod de preparare:
- pregateste aluatul. Amesteca zaharul, mierea si ouale intr-un castron emailat;
- adauga untul si muta castronul pe bain-marie pana untul se topeste complet;
- adauga bicarbonatul de sodiu si asteapta pana cand acesta devine spumos.
- adauga faina si framanta aluatul. Nu trebuie sa fie prea lipicios si sa aiba elasticitate;
- imparte aluatul in 8 bucati relativ egale si intinde-le pe toate sub forma de blaturi rotunde, cu diametrul aproximativ egal;
- transfera fiecare blat pe tava de copt si uniformizeaza-i marginile cu o forma rotunda (poti folosi un capac de oala);
- coace blaturile pana devin maronii . Bucatile ramase dupa uniformizarea celor 8 blaturi le vei coace alaturi de acestea( le vei folosi la presararea tortului);
- prepara crema. Amesteca ouale cu zaharul si faina intr-un castron emailat;
- adauga laptele si untul, dupa care pune castronulpe bain-marie;
- fierba crema pana devine groasa(sa stea pe blaturi). Nu uita sa amesteci fara oprire;
- lasa crema sa se raceasca la temeperatura camerei;
- bate crema racita cu mixerul pana va deveni omogena si se va deschide putin la culoare;
- unge blaturile cu crema obtinuta, suprapunandu-le;
- marunteste bucatelele de aluat(cele ramase dupa uniformizarea marginilor blaturilor) si presara suprafata si marginile tortului cu ele.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari tort cu 2 blaturi. O reteta de neuitat