Cum sa faci tort Medovik

Cum sa faci tort Medovik

Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta de oua. Va iesi o minunatie in care vei recunoaste inclusiv gustul aparte de miere.

Tort Medovik. Ingrediente pentru aluat:

- 2 oua;

- 200 grame de zahar(un pahar);

- 50 grame de unt;

- 2 linguri de miere;

- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu;

- 450 grame de faina(3 pahare);

Tort Medovik. Ingrediente pentru crema:

- 2 oua;

- 300 grame de zahar(un pahar si jumatate);

- 3 linguri de faina;

- 350 grame de unt;

- 500 mililitri de lapte.

Tort Medovik. Mod de preparare:

- pregateste aluatul. Amesteca zaharul, mierea si ouale intr-un castron emailat;

- adauga untul si muta castronul pe bain-marie pana untul se topeste complet;

- adauga bicarbonatul de sodiu si asteapta pana cand acesta devine spumos.

- adauga faina si framanta aluatul. Nu trebuie sa fie prea lipicios si sa aiba elasticitate;

- imparte aluatul in 8 bucati relativ egale si intinde-le pe toate sub forma de blaturi rotunde, cu diametrul aproximativ egal;

- transfera fiecare blat pe tava de copt si uniformizeaza-i marginile cu o forma rotunda (poti folosi un capac de oala);

- coace blaturile pana devin maronii . Bucatile ramase dupa uniformizarea celor 8 blaturi le vei coace alaturi de acestea( le vei folosi la presararea tortului);

- prepara crema. Amesteca ouale cu zaharul si faina intr-un castron emailat;

- adauga laptele si untul, dupa care pune castronulpe bain-marie;

- fierba crema pana devine groasa(sa stea pe blaturi). Nu uita sa amesteci fara oprire;

- lasa crema sa se raceasca la temeperatura camerei;

- bate crema racita cu mixerul pana va deveni omogena si se va deschide putin la culoare;

- unge blaturile cu crema obtinuta, suprapunandu-le;

- marunteste bucatelele de aluat(cele ramase dupa uniformizarea marginilor blaturilor) si presara suprafata si marginile tortului cu ele.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari tort cu 2 blaturi. O reteta de neuitat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru...
Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe...
Ai gsta vreodata tort novergian? Probabil ca da. Se gaseste in cofetarii, dar poate fi preparat cu...