Ingrediente pentru blat:
- 2 cani de zahar;
- 2 cani de faina;
- 8 oua;
- 10 linguri de apa;
- 2 linguri de cacao;
- praf de copt.
Ingrediente pentru sirop:
- un litru de apa;
- 10 linguri de zahar;
- esenta de rom.
Ingrediente pentru crema:
- 2 cani de lapte;
- 4 linguri de faina;
- 8 linguri de zahar pudra;
- un pachet unt;
- un plic de vanilie;
- o lamaie.
Mod de preparare blat:
- fierbe apa si zaharul pana obtii un sirop ca la dulceata.
- apoi, lasa compozitia sa se raceasca.
- bate, separat, albusurile spuma tare peste care vei pune siropul caldut, cate putin. Amesteca incontinuu.
- pune galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacao. Amesteca usor, de jos in sus.
-pune compozitia in cuptorul incins la 170 grade, vreme de 35-40 minute.
Mod de preparare sirop:
- amesteca apa cu 10 linguri de zahar si fierbe-o pana obtii un sirop.
- lasa la rece si adauga esenta de rom.
Mod de preparare al cremei:
- pune laptele peste faina dupa care pune la foc si amesteca cu telul pana se ingroasa.
- da amestecul la rece si cand s-a racit pune zeama si coaja de lamaie, amestecand usor.
- apoi, amesteca cu untul frecat cu opt linguri de zahar pudra.
- dupa ce s-a racit blatul, taie in doua pe orizontala.
- insiropeaza bine prima parte de blat, pune apoi crema (mai opresti putina crema si pentru ornat), insiropezi si cea de-a doua parte a blatului si pui peste crema.
- se orneaza cu crema oprita, se lasa la rece si se serveste a doua zi.
Pofta buna!