Ingrediente (pentru 48 de acadele din pandispan)
• Un pandispan cu vanilie
• 1/2 cana de crema de branza
• 700 g de ciocolata alba
• 1/2 cana de bombonele multicolore pentru ornat
Prepararea amestecului din pandispan
Preparati pandispanul, avand grija sa folositi cantitatile potrivite si temperatura corespunzatoare de coacere.
Taiati pandispanul in cubulete mici, pentru ca acesta sa se raceasca mai repede in interior.
Maruntiti uniform pandispanul, intr-un bol, cu ajutorul mainilor, dupa ce bucatile s-au racit complet.
Adaugati crema de branza peste pandispan si incorporati-o cu ajutorul unei linguri de lemn, pana cand amestecul capata consistenta unui aluat.
Puneti amestecul la frigider, deoarece trebuie sa se intareasca pentru a putea forma bilutele.
Formarea bilutelor
Portionati amestecul de pandispan si crema de branza cu ajutorul unei linguri, pe o hartie de copt. Fiecare acadea trebuie sa aiba cam 15 grame.
Formati bilutele intre palme, folosind miscari circulare.
Puneti bilutele de pandispan la rece, timp de cel putin 2 ore, pentru a le putea glazura cu ciocolata.
Glazurarea acadelelor
Topiti ciocolata, fie in cuptorul cu microunde, fie pe abur si amestecati-o pentru a o ajuta sa se topeasca uniform.
Introduceti bete sau scobitori in centrul bilutelor de pandispan, suficient de adanc pentru a le ridica de pe hartia de copt si a le putea tine in mana.
Glazurati bilutele, scufundandu-le ciocolata topita. Aveti grija ca atunci cand le scoateti din ciocolata sa le scuturati usor, pentru a indeparta excesul.
Dupa ce ati glazurat fiecare acadea din pandispan, puneti-le pe rand pe hartia de copt, pentru a se raci.
Decorarea acadelelor
Picurati ciocolata topita pe acadelele de pandispan, in forma de zig-zag sau in forma de V.
Presarati bombonele colorate pe acadelele din pandispan, cand glazura de ciocolata este inca calduta.
In incheiere puneti din nou la rece acadelele din pandispan, 1-2 ore, pentru ca glazura sa se intareasca si decoratiunile sa se fixeze mai bine.