Ingrediente:
- 8 oua;
- 350 g de zahar;
- 200 g de faina;
- 8 linguri de ulei;
- 8 linguri de apa fiarta;
- visine din compot;
- 300 g de nuci;
- zeama si coaja de la o lamaie;
- esenta de rom;
- sare.
Mod de preparare:
- separa albusurile de galbenusuri.
- bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer impreuna cu un praf de sare.
- adauga putina zeama de lamaie si mixeaza in continuare.
- adauga zaharul si incorporeaza-l bine.
- amesteca galbenusurile cu putina sare si cu 2 linguri de zahar, pana se omogenizeaza bine.
- pune apa fierbinte si amesteca usor, apoi incorporeaza si uleiul.
- ameseca galbenusurile usor in compozitia de albusuri.
- adauga faina treptat si amesteca de jos in sus.
- adauga coaja de lamaie si esenta de rom, amesteca, dupa care pune trei sferturi din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.
- presara visinele si miezul de nuca, apoi pune si restul compozitiei.
- introdu la cuptor pentru 30 minute, fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, scoate prajitura si las-o sa se raceasca.
- taie prajitura rece. Poti adauga deasupra zahar pudra, dupa gust!
Spor la treaba si pofta buna!