Cum sa faci pandispan cu nuca

Cum sa faci pandispan cu nuca

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta nu e deloc dificila, iar gustul este garantat, chiar si in cazul celor mai mofturoase persoane. Ne referim la pandispan cu nuca.

Ingrediente:

- 8 oua;

- 350 g de zahar;

- 200 g de faina;

- 8 linguri de ulei;

- 8 linguri de apa fiarta;

- visine din compot;

- 300 g de nuci;

- zeama si coaja de la o lamaie;

- esenta de rom;

- sare.

Mod de preparare:

- separa albusurile de galbenusuri.

- bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer impreuna cu un praf de sare.

- adauga putina zeama de lamaie si mixeaza in continuare.

- adauga zaharul si incorporeaza-l bine.

- amesteca galbenusurile cu putina sare si cu 2 linguri de zahar, pana se omogenizeaza bine.

- pune apa fierbinte si amesteca usor, apoi incorporeaza si uleiul.

- ameseca galbenusurile usor in compozitia de albusuri.

- adauga faina treptat si amesteca de jos in sus.

- adauga coaja de lamaie si esenta de rom, amesteca, dupa care pune trei sferturi din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.

- presara visinele si miezul de nuca, apoi pune si restul compozitiei.

- introdu la cuptor pentru 30 minute, fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, scoate prajitura si las-o sa se raceasca.

- taie prajitura rece. Poti adauga deasupra zahar pudra, dupa gust!

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura Semiluna - un desert delicios de care gospodinele mai in varsta nu numai ca au auzit,...
Pandispanul clasic se face, de obicei, din faina, ou si zahar. Azi, iti vom prezenta, insa, o...
Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...