Cum sa faci tort Snickers. Nu ai nevoie de cuptor!

Cum sa faci tort Snickers. Nu ai nevoie de cuptor!

Probabil orice om a cumparat macar o data in viata un tort Snickers de la cofetarie. E o minunatie! Stim! Dar cum ai reactiona, daca ti-am spune ca poti sa il faci singur-singurel la tine acasa? Ei bine, da! Se poate! Nu e prea dificil si nici macar nu ai nevoie de cuptor!

Cum sa faci tort Snickers. Ingrediente:

- 270 grame de biscuiti simpli;

- 200 grame de ciocolata neagra(cu concentratie de cacao de minimum 50%);

- 200 grame de unt;

- 100 grame de lapte dulce(cat mai gras);

- 380 grame de lapte condensat fiert;

- 250 grame de alune prajite.

Cum sa faci tort Snickers. Mod de preparare:

- pune 100 grame de unt intr-un castron si bate-l cu mixerul pana obtii o crema pufoasa;

- adauga o lingura mare de lapte condensat si amesteca-l cu mixerul pentru jumatate de minut;

- mai adauga o lingura de lapte condensat si amesteca bine, tot cu mixerul;

- adauga alunele in amestec si invarte bine cu o lingura. Ai obtinut astfel crema pentru tort;

- marunteste biscuitii cu ajutorul unui blender si apoi muta-i intr-un bol;

- intr-o farfurie, pune 50 ml de lapte si 50 grame de unt;

- introdu amestecul de lapte si unt la microunde pentru cateva secunde;

- adauga 100 grame de ciocolata in amestecul fierbinte de lapte si unt, apoi asteapta cateva minute pana ciocolata se topeste;

- amesteca usor si ai obtinut ganasul;

- toarna ganasul peste biscuitii maruntiti si amesteca bine;

- pregateste forma pentru tort(alege diametrul de 18 cm);

- pune pe interiorul formei pelicula, pentru a evita lipirea tortului;

- lipeste pelicula , ungand-o cu ulei alimentar;

- aseaza forma pe o farfurie mai lata;

- pune 2/3 din amestecul ganas-biscuiti in forma si intinde-l bine, apoi preseaza cu un pahar;

- deasupra pune jumatate din crema pe baza de lapte, unt si ciocolata(pe care ai preparat-o mai devreme);

- uniformizeaza crema;

- pune apoi restul de amestec de ganas si biscuiti si taseaza-l, iar, cu fundul unui pahar;

- urmeaza al doilea strat de crema. La fel, uniformizeaza;

- deasupra vasului pune un strat de pelicula alimentara si introdu tortul la frigider pentru 60 minute;

- deasupra pune glazura de ciocolata( o vei prepara la fel cu ai procedat cu ganasul, cat tortul sta la rece);

- intinde uniform glazura;

- acopera, din nou, cu pelicula alimentara vasul si introdu-l la frigider pentru 5 ore;

- scoate tortul din forma, dezlipeste pelicula incet si gata! Tortul e pregatit poentru a fi savurat!

Spor la treaba si pofta buna!

Etichete: tort, tort snickers

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de...
E vara, e soare, e caldura mare! Si nu poti sta fara sa te racoresti cumva. Consumi...
Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate...