Cum sa faci tort Snickers. Nu ai nevoie de cuptor!

Cum sa faci tort Snickers. Nu ai nevoie de cuptor!

Probabil orice om a cumparat macar o data in viata un tort Snickers de la cofetarie. E o minunatie! Stim! Dar cum ai reactiona, daca ti-am spune ca poti sa il faci singur-singurel la tine acasa? Ei bine, da! Se poate! Nu e prea dificil si nici macar nu ai nevoie de cuptor!

Cum sa faci tort Snickers. Ingrediente:

- 270 grame de biscuiti simpli;

- 200 grame de ciocolata neagra(cu concentratie de cacao de minimum 50%);

- 200 grame de unt;

- 100 grame de lapte dulce(cat mai gras);

- 380 grame de lapte condensat fiert;

- 250 grame de alune prajite.

Cum sa faci tort Snickers. Mod de preparare:

- pune 100 grame de unt intr-un castron si bate-l cu mixerul pana obtii o crema pufoasa;

- adauga o lingura mare de lapte condensat si amesteca-l cu mixerul pentru jumatate de minut;

- mai adauga o lingura de lapte condensat si amesteca bine, tot cu mixerul;

- adauga alunele in amestec si invarte bine cu o lingura. Ai obtinut astfel crema pentru tort;

- marunteste biscuitii cu ajutorul unui blender si apoi muta-i intr-un bol;

- intr-o farfurie, pune 50 ml de lapte si 50 grame de unt;

- introdu amestecul de lapte si unt la microunde pentru cateva secunde;

- adauga 100 grame de ciocolata in amestecul fierbinte de lapte si unt, apoi asteapta cateva minute pana ciocolata se topeste;

- amesteca usor si ai obtinut ganasul;

- toarna ganasul peste biscuitii maruntiti si amesteca bine;

- pregateste forma pentru tort(alege diametrul de 18 cm);

- pune pe interiorul formei pelicula, pentru a evita lipirea tortului;

- lipeste pelicula , ungand-o cu ulei alimentar;

- aseaza forma pe o farfurie mai lata;

- pune 2/3 din amestecul ganas-biscuiti in forma si intinde-l bine, apoi preseaza cu un pahar;

- deasupra pune jumatate din crema pe baza de lapte, unt si ciocolata(pe care ai preparat-o mai devreme);

- uniformizeaza crema;

- pune apoi restul de amestec de ganas si biscuiti si taseaza-l, iar, cu fundul unui pahar;

- urmeaza al doilea strat de crema. La fel, uniformizeaza;

- deasupra vasului pune un strat de pelicula alimentara si introdu tortul la frigider pentru 60 minute;

- deasupra pune glazura de ciocolata( o vei prepara la fel cu ai procedat cu ganasul, cat tortul sta la rece);

- intinde uniform glazura;

- acopera, din nou, cu pelicula alimentara vasul si introdu-l la frigider pentru 5 ore;

- scoate tortul din forma, dezlipeste pelicula incet si gata! Tortul e pregatit poentru a fi savurat!

Spor la treaba si pofta buna!

Etichete: tort, tort snickers

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vre sa prepari un tort delicios, fin si usor de facut? Avem solutia. Tortul cu crema de...
Tortul Vezuviu este un tort mai atipic, cand vine vorba despre modul de preparare. Totusi, e usor...
Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de...