Cum se iau in mod corect masurile pentru sutien

Cum se iau in mod corect masurile pentru sutien

Alegerea marimii corecte de sutien poate fi extrem de dificila, datorita modelelor si marcilor variate existente pe piata. Iata cum se iau in mod corect masurile pentru sutien:

1. Circumferinta pieptului se masoara peste sfarcuri si cea de sub piept, chiar sub sani. Este important ca baza sutienului sa poarte ce mai mare greutate a pieptului, nu umerii. Daca baza este larga nu isi poate indeplini corect functia, afectand sanii, umerii si modificand forma sutienului. O baza aleasa bine trebuie sa adere cat mai bine pe corp, cu partea de din spate la o distanta de cel mult 3 degete de acesta, intr-un unghi corect fata de brate, avand sistemul de inchidere la aceeasi inaltime ca partea din fata de sub sani.

Este important sa stiti ca  cupa sutienului se micsoreaza sau se mareste in functie de circumferinta bazei. Cupa B de la circumferinta de 70 cm este mai mica decat cupa B de la circumferinta de 80 de cm, iar marimea 65D are aproximativ aceeasi cupa ca 70C si 75B si tot asa.

2. Bretelele nu trebuie sa fie prea stranse si nici prea largi, deoarece greutatea sanilor poate apasa pe umeri, mai ales in cazul femeilor cu bust mare. Din fericire lungimea bretelelor poate fi ajustata, pentru a fi comode.

3. Masura si marimea cupei joaca de asemenea un rol important in alegerea unui sutien.  Chiar si cu marimea aleasa corect, cupele pot fi nepotrivite. Daca cupele sunt prea mici, sanii se revarsa peste sutien, iar daca acestea sunt prea mari, exista un spatiu liber intre sani si acestea. Cel mai important este sa alegeti croiala de cupa potrivita tipului si marimii sanilor. 

4. Balenele sunt elementele care sustin sanii, pe care trebuie sa-i incercuiasca perfect, fara a-i strange, avand capatul indreptat  inspre subrat.  Mai mult, punctul de imbinare din fata al balenelor  nu trebuie sa va stranga sau sa indeparteze sanii.

Tinand cont de toate aceste sfaturi, puteti consulta online si un tabel cu marimile pentru sutien, pentru a va putea alege marimea potrivita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sutienele asigura sustinerea sanilor. Sutienul potrivit te poate ajuta sa-ti ridice sanii creand un decolteu atragator, poate...
Poate nu realizezi, insa un sutien ar trebui spalat aproape la fel de frecvent precum chilotii! De...
Multe femei nu isi pot imagina viata de zi cu zi fara celebrul sutien. Poate vei fi...